Sunday, July 3, 2011

Tips 1; Bila berdepan dengan orang yang selalu nak menang dalam semua hal.


Rimas bukan dengan orang-orang macam gini? Semua benda nak menang. Kalau cakap, sikit pun taknak kalah. Semua yang hebat-hebat, dia yang punya. Okay fine!


Bila berdepan dengan orang-orang yang cenderung ke arah ni, ada dua cara macam mana nak layan.

  • 1st; Semua yang hebat-hebat tu kita bagi kat dia. Kita yang mendengar ni walaupun bernanah telinga layan kan aje dan cuba merendah diri serendah-rendahnya. At last, dia akan rasa bosan bila kita ni takde something yang menarik pun untuk di ajak berbual.
     

  • 2nd; Biar kita yang lebih dari dia. Means that, dia gebang itu ini itu ini, kita kena 'double' gebang la. Semua cerita hebat yang dia ada, kita kena 1 step forward dari mereka. Baru senyap.


Okay,selamat mencuba..weeee~


4 comments:

syrupmasin said...

haha..betol2 :D

mar yanie said...

hehe..bnyak kn org cam gini kan? :D

Amanda Sasha said...

yela.betol jugak kan. ehh nak tips lagi. (demand la pulak) hahahaha =P

mar yanie said...

amanda..ni berdasarkan pengalaman..:)