Friday, July 22, 2011

Natural blush.

Bila gelak lebih sikit terus blushing.
Berjalan bawah panas terik terus blushing.
Bila malu terus blushing.
Bila duk depan ramai orang blushing.
Bila geram + bengang blushing jugak.



TQ mr google.



Bukan nak perasan tapi saya pernah lalui semua ni. Bukan sesuatu yang membanggakan pun. Sesekali tidak. Persetan kan semua yang cakap seronok apa ada natural blusher camtu. Tak perlu nak mekap ke apa. Tapi kita yang alami ni rasa takut pulak. Ni semua pasal kulit muka dah jadi nipis, pakai produk itu ini.


Tapi memang ada yang jenis punya kulit muka cam gitu. Halus, mulus dan gebus. Betol-betol punya natural blusher.


Alkisahnya 4 hari lepas, saya pergi beli pencuci muka Safi Balqis Perfect 10 Oil Control, Scrub Apricot dan Toner Safi balqis. Malam tu balik tonyoh dekat muka. Hasilnya? Jeng jeng jeng. I got back my natural blusher. Omaigod! Takut amat, taknak jadi cam dulu lagi. I want a healthy skin biarlah tak selicin orang lain. Sekian.

4 comments:

YAT said...

klu natural blusher, bile malu, xleh nak cover weh. sah2 org tau kte tgh malu.

dlu bila malu, ak cmtu gak. tu pon sbb kulit ak nipis.

tp skrg dah x lg. myb kulit da tebal. kulit tebal xpe, jgn daki tebal. hahaha

mar yanie said...

taw xper..dulu masa umor 18 ke 19 taun camtu la, wat reunion. budak2 sekolah cakap aku dh pandai pakai mekap..malu kot padahal tak pun! kadang2 tensyen..

Zahira said...

hehe cute nye ada natural blusher? :D

mar yanie said...

zhira..kiut ker? mula2 tu kiut la, bila dh lame2 rs segan plak ngan org ramai..T T