Saturday, July 30, 2011

Annoying.

Apa perasaan bila disapa dengan ayat-ayat yang very annoying?

Pagi-pagi nak pergi kerja (dengan keadaan kelam kabut bangun lambat nak rushing), sampai kat pintu guard;

Pokcik guard bangla : Baru nak pergi kerja ker?

Aku yang kelambatan : *masam*

Pokcik guard bangla : Amboi, sombong nyer dierrr..

Aku yang kelambatan : Eh, tak nampak ke aku pakai baju kerja, baru nak kuar, takkan dah nak balik keje kot!  *tapi mampu berkata-kata dalam hati jer*


Lagi rasa annoyed bila pokcik polis tak sedar diri pakai baju uniform polis tapi perangai mak ai tak mencerminkan ciri-ciri seorang polis pun.

Pokcik polis tak sedar diri : Awek tu, jalan sorang jer? Meh naik moto, saya hantarkan. Bahaya tu jalan sorang-sorang,

Aku yang kebengangan : Eh, tolong malu sikit dengan pakaian yang kau pakai tu. Mencemarkan nama baik polis jer.  Sepatotnya, tunjuk la contoh yang elok. *Again, cuma berkata-kata dalam hati*.



Situasi ni pun boleh mengundang amarah yang amat sangat. Jalan jammed, kereta bersusun sepanjang jalan. Sempat lagi tu turunkan cermin, dan.........

Pokcik pemandu kereta : Hai awak, kesiannya jalan panas-panas macam ni.

Aku yang kepanasan : So? Ada menyusahkan kau ke kalau aku jalan tengah panas? Tak guna tenaga kau pun. Damn! (Sape tak marah kan?)




Bila terlalu ramah tapi tak kena dengan tempat boleh mengundang kemarahan orang jugak tahu tak? Sila ambil perhatian okay!

4 comments:

Innocent gal said...

HI ! im follow u.. Do visit mine too k.thanks :) btw biasa la tu keadaan harian bagi ppuan2 comey cam kita kan? ekekekke terperasan la plak dh..

mar yanie said...

ekekeke..x comey pun masalahnye..:P

atiq atikah said...

hotnye yani skrang!haha

mar yanie said...

atiq..excuse me..i mmg howt dari dulu lagi..kah3..tp kalau howt di kalangan bangla buat ape jer..x bangga pun..:D