Skip to main content

Produk terbaru untuk rambut gugur.

Hello..

Baru beli last week. Kesan dia boleh tengok dalam masa seminggu.


Syampoo Vatika Naturals


Nama cam tak menarik kan? Tapi yang ni seriously i berani janji betul-betul menjadi. Dalam masa seminggu je, tiap kali sikat rambut dah makin kurang rambut melekat lagi kat sikat tu. Rambut pun boleh tahan lembut jugak la selembut Sunsilk yogurt kaler pink gitu. Syampoo ni ada jual kat farmasi-farmasi je. Kalau kat farmasi pasaraya cam Tesco ke apa tak payah cari la. Takde. Even dekat watson, guardian pun susah nak cari.



Rm 11.25 jer.


Yang penting sign HALAL besar kemain lagi hehe.Sila terpengaruh okay. After all, say goodbye to rambut gugur. Wekkk!


Thank you!


Comments

Zahira said…
kuikuikui...zara pn ade prob ni gakk, tp bab nk mencari ni malass haha, beli kat ne?
Zara said…
wow!!1ini bagus!!
mar yanie said…
zahira..kat farmasi tapi x sure farmasi mane 1 sebab kawan yang belikan. die yg recommend kan.
mar yanie said…
dayana..berkesan la jugak setakat ni. rambut dah kurang gugur..=)
mar yanie said…
zara.bile lagi? beli la hehe
armouris said…
lagi info tentang rambut gugur di SIHAT SELALU - Botak, Keguguran Rambut Masalah Keturunan
YAT said…
oh, hampir terpengaruh! nanti kau!
mar yanie said…
yat..aku tunggu testimoni dr kau! haha
Mohd Fadhil said…
kat farmasi mna ada jual sis
mar yanie said…
Fadhil...tak pasti kat mane sebab ni pun suh kawan belikan. Yang sure nye takde kat farmasi cam tesco, watson, guardian. Cuba tgk kat farmasi biase2 je
Mohd Fadhil said…
kat farmasi kat k.l kew kelantan...???
mar yanie said…
beli kat area kepong, kl.
Fathiah Rosdi said…
kt kepong kat ane kak??
kite pon dok kepong..plizz btau..dh lme cri produk ssuai tuk rmbut ggur..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…