Saturday, September 8, 2012

Tak pandang rendah dah, sumpah.




  • Orang amik order kat kedai makan tepi jalan, mungkin ada sijil STPM.




  • Orang kat cashier counter scan barang customer (Tesco, Giant, Jusco), mungkin ada diploma.




  • Orang yang kerja promot produk, lempar fliers sana sini, yang kita selalu buat muka bila mereka cuba nak pegang tangan kita, "5 minit je kak, tak lama pun", mungkin ada degree. 



  • Orang yang buat online business yang berlambak-lambak kat blog, facebook dan seangkatan dengan nya dari tudung kepada baju kepada kasut kepada beg kepada arggghhhh, yang itu memang kompem ada degree.




Please jangan hina sangat pekerjaan mereka ni. Walau apa pun, rezeki Allah pasti  ada kalau kita sentiasa beringat untuk meminta-minta kepada-Nya. Insyaallah.





3 comments:

tamsilankendiri said...
This comment has been removed by the author.
tamsilankendiri said...

serius terasa sbb especially yg slalu tahan2 nk promote brg masa kita tgh rushing. bila pikir2 balik, income dia myb bganda2 lebih byk dr kita kan?

mar yanie said...

lg kuat dorang keje lg byk income..klu bulan ni push kuat, bulan dpn bley relax sikit sbb income tuk bln ni bley cover kn tuk next month..tu taktik sales.. aku hampir2 ke arah tu, n di ajar mcm tu..klu x pandai berkata-kata, pemalu, tak reti tunjuk muka manis xyah join..rugi..

aku klu promot bab2 kosmetik mungkin bley kot, klu bab lain failed..;P