Thursday, August 19, 2010

oh siti, oh tan sri..saya nak duit..

sekali lagi ini minggu paling bizi!!  anak-anak adik-adik murid bizi ngan exam.  cekgu-cekgi bizi nak 'marking paper' selepas didesak oleh adik-adik murid macam la korang dapat markah tinggi..huh!  sehingga jam ini (12 p.m), saya dah siap marking paper pendidikan moral dan telah berjaya mendidik adik-adik murid menjadi lebih tidak bermoral bila dua orang fail!! adakah mereka yang tak bermoral atau cekgu nya kurang bermoral..heheh. tak sabar rasanya nak marking paper science. mesti lagi gempak ni yang fail sebab ramai yang komplen 'kenapa soalan bukan dwibahasa cikgu!!'. sememangnya exam ni diadakan untuk menggagalkan pelajar haha. nasib korang la ye. lepas tu lagi besh bila digemparkan dengan khabar gembira, hari sabtu ni ada sekolah ganti.

Yeah!! dapat duit tambahan untuk satu hari lagi..=) (valid untuk cekgu ganti saja ok).

tambah lagi konon-konon kesibukan nak apply master sebab due date semakin dekat (31 Ogos). memang padan muka sebab sangat suka buat keje last minute. takpe takpe. keje last minute lagi adventerous! orang lain merdeka masa tu, saya akan menangis keseorangan sebab tak sempat nak submit application hua3.oh ye, sebelum terlupa, siapa-siapa nak sponsor scholarship saya, boleh la contact. memang saya tengah mencari penaja untuk sambung belajar. PTPTN? say no to ptptipu. tapi kalau tak dapat jugak sponsor dari datok dan tan sri atau Siti Nurhaliza, baru say YES!!

eh3 kak siti, jangan la nyorok. nak mintak sikit jer rm50k..
 

ringgggg...rinngggg..ok2..stop sini dulu..assalamualaikum..

p/s:menu berbuka puasa hari ni=telur kicap!!

8 comments:

Tina Farhana said...

mcm best je jadi cikgu ganti ni, part dapat gaji yg best tu.HUHU jelesnye yani dah nak sambung master, tina degree pun x abes lg. huuhu

mar yanie said...

tina..awal2 best la.bila dah kene pijak2 ngan budak dah remuk kepala..keh3.dulu konon2 nak jadi cekgu sporting la xnak garang la, dk ngutuk cekgu2 garang.sekali dh jadi cekgu haaa bley dapat award cekgu paling skema..haha..xpe tina abis degree bley jd dokter terus..dokter pakar cinta..=)

My name is YAT said...

cmne ko ngajar ni?msti malu2..hehe.dak2 ok x?eh, ko smbg mne?bkn utm?

mar yanie said...

yat..penah tanye budak2 sape lagi garang aku ke cekgu dowang? terkejut kot dowang cakap aku lagi garang..cam x caye..haha..erk,secret...xley nak bgtaw lagi sbb takut x jadi.dah nak due date tp belum bwat pape lagi. wat malu jer nti klu x dpt haha.tp bkn utm..hehe

My name is YAT said...

ak trase nk apply ckg sandaran. tp cm xyakin je. bdk2 mbuli x? kang tgk ckg pompuan, tnggi pon idak, kne buli jek. heheh

mar yanie said...

eh yatt..apply cekgu mara..buka www.mara.gov.my..baru kuar iklan..cepat2..

My name is YAT said...

oh..mekasih2.nnt ak ushar.ko xnk jd ckg ttp?hehe

mar yanie said...

cmne nak jd cekgu tetap? kne amik kpli or dpli la or apply cekgu GSTT..terasa nak jgk..