Skip to main content

oh siti, oh tan sri..saya nak duit..

sekali lagi ini minggu paling bizi!!  anak-anak adik-adik murid bizi ngan exam.  cekgu-cekgi bizi nak 'marking paper' selepas didesak oleh adik-adik murid macam la korang dapat markah tinggi..huh!  sehingga jam ini (12 p.m), saya dah siap marking paper pendidikan moral dan telah berjaya mendidik adik-adik murid menjadi lebih tidak bermoral bila dua orang fail!! adakah mereka yang tak bermoral atau cekgu nya kurang bermoral..heheh. tak sabar rasanya nak marking paper science. mesti lagi gempak ni yang fail sebab ramai yang komplen 'kenapa soalan bukan dwibahasa cikgu!!'. sememangnya exam ni diadakan untuk menggagalkan pelajar haha. nasib korang la ye. lepas tu lagi besh bila digemparkan dengan khabar gembira, hari sabtu ni ada sekolah ganti.

Yeah!! dapat duit tambahan untuk satu hari lagi..=) (valid untuk cekgu ganti saja ok).

tambah lagi konon-konon kesibukan nak apply master sebab due date semakin dekat (31 Ogos). memang padan muka sebab sangat suka buat keje last minute. takpe takpe. keje last minute lagi adventerous! orang lain merdeka masa tu, saya akan menangis keseorangan sebab tak sempat nak submit application hua3.oh ye, sebelum terlupa, siapa-siapa nak sponsor scholarship saya, boleh la contact. memang saya tengah mencari penaja untuk sambung belajar. PTPTN? say no to ptptipu. tapi kalau tak dapat jugak sponsor dari datok dan tan sri atau Siti Nurhaliza, baru say YES!!

eh3 kak siti, jangan la nyorok. nak mintak sikit jer rm50k..
 

ringgggg...rinngggg..ok2..stop sini dulu..assalamualaikum..

p/s:menu berbuka puasa hari ni=telur kicap!!

Comments

Tina Farhana said…
mcm best je jadi cikgu ganti ni, part dapat gaji yg best tu.HUHU jelesnye yani dah nak sambung master, tina degree pun x abes lg. huuhu
mar yanie said…
tina..awal2 best la.bila dah kene pijak2 ngan budak dah remuk kepala..keh3.dulu konon2 nak jadi cekgu sporting la xnak garang la, dk ngutuk cekgu2 garang.sekali dh jadi cekgu haaa bley dapat award cekgu paling skema..haha..xpe tina abis degree bley jd dokter terus..dokter pakar cinta..=)
My name is YAT said…
cmne ko ngajar ni?msti malu2..hehe.dak2 ok x?eh, ko smbg mne?bkn utm?
mar yanie said…
yat..penah tanye budak2 sape lagi garang aku ke cekgu dowang? terkejut kot dowang cakap aku lagi garang..cam x caye..haha..erk,secret...xley nak bgtaw lagi sbb takut x jadi.dah nak due date tp belum bwat pape lagi. wat malu jer nti klu x dpt haha.tp bkn utm..hehe
My name is YAT said…
ak trase nk apply ckg sandaran. tp cm xyakin je. bdk2 mbuli x? kang tgk ckg pompuan, tnggi pon idak, kne buli jek. heheh
mar yanie said…
eh yatt..apply cekgu mara..buka www.mara.gov.my..baru kuar iklan..cepat2..
My name is YAT said…
oh..mekasih2.nnt ak ushar.ko xnk jd ckg ttp?hehe
mar yanie said…
cmne nak jd cekgu tetap? kne amik kpli or dpli la or apply cekgu GSTT..terasa nak jgk..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…