Skip to main content

zaman sekarang semua susah hoi

dah hampir 4 bulan kot meninggalkan alam persekolahan yang penuh tragis. dulu semua subjek rasa susah. tapi skang dah hampir sebulan mengajar subjek sains kat SMK Banting ni alahai rasa cam kacang lupakan kulit la pulak. kenapa la dulu macam slow sangat..haishh..tak payah la nak mengeluh, padan muka..

masa belajar dulu asyik mengeluh


skang ni mengeluh sebab tak dapat belajar

ada beberapa hari je lagi nak menamatkan khidmat sebagai cekgu ganti, kepala dah mula pening-pening. apa saya nak bwat lepas ni? haish..mengeluh lagi. nak sambung belajar atau terus cari keje sebagai promoter. tapi sebelum tu yang penting KONVO! hrmm, baju tak beli lagi la..tak payah la nak melawa sangat, bukannya dapat first class pun. memang tak mungkin kan dapat nye, sekali pun dapat saya akan tolak..haha..

rasanya dah lebih sepurnama dah kot menghabiskan masa mencari-cari sekolah baru untuk sambung belajar. beberapa minggu lepas dah pun pergi usha taman permainan kat UPM selamat ke tak nak skodeng pakwe (takde kaitan langsung). pastu tiba-tiba rasa nak sambung kt UKM. skang ni plak rasa nak sambung kt UM. lepas ni tak taw pulak, maybe rasa nak sambung kt UMT or UMK (boleh balik tiap-tiap minggu) atau pun UMP, UMS pun boleh jugak. terasa sangat gedik tapi layak ke? UTM dah offer tak nak pulak..tapi dah berkira-kira macam nak balik semula je kt UTM. 

okay,keputusannya? tetiba rasa tak nak sambung belajar. nak tunggu audition akademi fantasia je tahun depan. belajar tiga bulan pun dah boleh bergraduasi..apa susah..yang penting skang ni rasa tak sabar nak berpuasa (tiba-tiba). dah mengarut sangat. stop dulu.

selamat berpuasa ye semua


p/s: perhatian pada sesiapa yang nak mempromote universiti masam-masing dipersilakan lebih-lebih lagi course sains ok!

Comments

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…