Skip to main content

tolong hentikan ketagihan anda!

wah, tajuk cam dah lain ni. ye, saya vote untuk sila berhenti dari terus menjadi penagih dadah. tapi tidak pada sila berhenti dari menjadi penagih game-game yang besh! haha. 

saya memang seorang penagih game 'barn buddy' yang sangat 'hard core'. game ni boleh didapati di facebook anda. tapi peringatan, jangan cuba klik. nanti anda akan jadi salah seorang penagih. ade beberapa lagi yang saya kenal masih lagi meningkatkan usaha untuk menjadi petani berjaya. contohnya pemilik blog ini pak guard kebun 24 jam

okay. mempersembahkan salah satu application yang agak famous kat facebook
game ni senang jer. tanam buah-buahan atau bunga,tunggu masa untuk petik dan jual. tapi itu tak besh sebab part yang paling seronok adalah part mencuri hasil-hasil buah yang ranum dan bunga yang segar mekar di kebun-kebun jiran.

tengok betol-betol. tangan untuk mengutip buah, anjing tu sebagai pak guard. jangan lupa bagi makan.
barn buddy cheat!
saya paling menyampah bila jiran-jiran suke menutup kebun-kebun mereka macam ni. menyukarkan proses mencuri. tapi lepas tu saya pun terikut-ikut jugak hehe.

tapi skang ni dah slow down sikit berkebun ni sebab dah ramai jiran-jiran bersara. saya sangat rindukan mereka ni cik anis, cik yatt, cik as, cik zara dan ramai lagi sob3.

disebabkan ramai yang dah bersara, saya rasa tak patot berhenti di sini saja. perjuangan saya belum selesai lagi. saya beralih ke game lain pulak-tikki resort!

tiki resort!
dari berkebun, jadi kontraktor pulak. bina resort kat pulau, kutip-kutip sampah. ni untuk perancangan masa hadapan, kena bina siap-siap hihi.

bila dah penuh, boleh beli pulau lain pulak. yeah!
macam-macam game la yang melalaikan kan. tapi yang melalaikan tu la yang kita suke maen. 

okay. stop dulu. layan satu lagi game yang besh ni (sempat lagi tu)

typing maniac-uji kepantasan jari-jemari anda dengan penuh lemah gemalai
p/s: sila cuba tapi tunggu lepas puase. tak pasal-pasal kurus pahala puase =))

Comments

Cik Anis said…
huk aloh,,i terharu laa,,,miss me ke?akk da bersara barn buddy,,sebab tensen sume suke tutup farm dgn bnde2 tu,,bt nyemak,,n xleh nk curik,,huhu,,lg satu,,asik kne gigit je,,sakit laa..haha..tiki resort tu yani pki org dlm kn?mna aciii,,haha,,,yg lg satu cm best je,,ish3,,jgn2,,nti ketagih,,huhu
mar yanie said…
akak..tak kan x try lagi kot typing maniac? ish, out to date la..hahahahaha..(gurau je)
My name is YAT said…
oit..ko xpencen2 lg?udah2 le tu.level bpe da?ak da lme pencen.frust sbb da jauh ttgal.xdpt d kejar.hehe
mar yanie said…
yat..ok lagi kot,aku wat part time je. afiq n safwan lagi la,full time..dowang dh level 200 lebihaku ckit je,baru nak masuk level 200..keh3

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…