Skip to main content

evergreen vs malar hijau...siapa hebat?

yeyeye
raya dah makin dekat!!

rasa cam baru jer semalam start puasa tup tup dah nak meninggalkan kita..cewahh..tiba-tiba hati jadi gundah gulana bila dapat tahu baju raya belum siap lagi! kasut baru takde lagi! handphone baru takde lagi! boyfriend baru pun takde lagi! ape lagi yang takde?

sekang ni kalau siapa-siapa yang slalu pegi shoping yang nak beli baju raya, nak cari boyfren raya mesti perasan kan dah makin rancak lagu-lagu raya berkumandang riang. even kedai runcit pun dah tukar lagu raya. dah kurang dah dengar lagu kebahagiaan dalam perpisahan. memang betol! ada satu kedai runcit kat bukit changgang ni suka sangat pasang lagu shahir.

satu lagi perasan tak dah macam-macam pesen dah bunyi lagu-lagu raya era sekang ni. kadang-kadang tak dengar macam lagu raya pun. tak berapa nak masyuuukkk ngan jiwa saya. tapi takpe la maybe saya ni orang lama kot. tak sesuai dengar lagu berjiwa muda..ahaks..

tapi bila dengar je lagu adik anuar zain dn adik elina terus je kepala rasa nak hantuk-hantuk (sebagai tanda terlalu menjiwai lagu). kaki pun rasa nak goyang-goyang. memang kena ngan jiwa. memang orang lama betol la! haha

lagu sekang ni yang agak hit sikit ada la lima enam tujuh keping lagu datok siti. lagu-lagu yang diberi nafas baru (sebab lagu lama dah bernafas busuk haha) pun tak sehebat lagu asal. betol tak? siapa setuju?? yeah!

antara lagu-lagu raya yang sampai sekang saya asyik dan nak sangat dengar;
  • m nasir-suatu hari di hari raya
  • ramlah ram-selamat hari raya
  • azlina-dendang perantau
  • dj dave-menjelang hari raya
  • aman shah-kepulangan yang dinanti
  • mamat-ku pohon restu ayah bonda
  • aishah-pulanglah
fuhhh. memang banyak la. pendek kata lagu-lagu evergreen ni memang syookk sangat. saya tahu agu-lagu evergreen masih lagi mendapat tempat di hati kita semua. 


ok la, memandangkan saya tengah dalam mood mendownload lagu-lagu raya, nak survey la sikit.
lagu raya yang mana yang korang suka dengar?

"berlalu la sudah ramadhan
sebulan berpuasa
tiba syawal kita rayakan
dengan rasa gembira
lalalalalalala........"

Comments

Tina Farhana said…
suka gler lagu m nasir tu. huhu bestt!
kt msia dh psg2 lagu raya eh. sedihnyeee
Cik Anis said…
lagu kepulangan yang dinanti dgn lagu aishah pulanglah tu..memang suka sgt..huhu
Hanis Azla said…
lagu2 raya tok ti pun best. tp x ingat plk tajuknyer..
mar yanie said…
tina; tepat hari ke 15 puasa dah pasang lagu raya..haha
cik anis: nak tngu kepulangan sape? abg shafiq ke? hek3
hanis azla: anugerah aidilfitri, air mata syawal..banyak gak lagu tok ti yang besh..
najmi_paddy said…
marya...
awk suke lagu dendang perantau by Pramlee...
balaj jauh2 nie memang syahdu r ble dengar lagu nie...hehhehe
mar yanie said…
najmi: lagu2 lame mmg 'feel' die lain sikit..ade jiwa..
siti nazihah said…
yesss...lagu raya yg lamo2 mmg trbaik..lagu hok baru2 nih, cm pelik2 je..cthnya, bunga api di hati.hahahaha..sgt lawok..
hiijih~sy nak jawab test pon dah tak mngat daaaa
Cik Anis said…
yani:ooooo hoooiii....nama itu xleh sbut sini..haha..
mar yanie said…
siti: sapo nyanyi lagu tu? hahaha..nama lawak dh wei.
izyan: memang biase la tu..tak patot wat test time ni..hehe
kak anis: sorie tp xley delete hahaha
amira zakiah said…
tak sabar nak balik raya
mar yanie said…
amira: yeye..mmg tak sabar!!! 3 4 hari lagi..yippi..
zaujahafis said…
mud raya sis agak suam2 kuku la..hehe
mar yanie said…
sis: betol gak..makin tua makin kurang terasa..
Uruchimaru @ kf said…
iye lagu raye yg dlu jga yg sdp didgr!
Cik Anis said…
yani..eleh2...dhla eja pun salah..hehe..
mar yanie said…
uruchimaru: sgt betol!!!
cik anis: hak3..padahal suke..
HaNTwO said…
wawawa jangan pasang lagu raye...
pokcik xbalik kampung tahun ni ish ish ish sob sob sob...
mar yanie said…
hantwo: nape pakcik tak balik oi?? tak dapat cuti or mmg sengaja tak nak balik? hehe
sweet-ladybird said…
ingtkan ade lagu ry dalam ni :P
apepun lagu adammaya tu best..
tajuk ape nth :D
mar yanie said…
lafybird: tunggu..nk letak gak lagu raya..tngu survey kt sebelah ni..nk letak lagu raya plg sedeh..hee..tu tajuk yang terindah-ost adamaya
Myzul said…
bestnya lagu raya..rasa smgt nk raya.apa pun ibadah puasa di 10 akhir ramadhan ni ttp ditingkatkan.
HaNTwO said…
pokcik xcuti pun..huhu
mar yanie said…
yer..baek2..selamat beribadah dan selamat berpuasa..
zety said…
saya paling suke lagu aishah pulanglah..sedih gile bile dengar.padahal bukan orang perantau pun..duduk dengan family je hihik:)
mar yanie said…
lagu aishah memang terbaek..masuk ngan sayu nye, sdey nye..5 thumbs up!
sy suka lagu khairil johari : sepasang kurung biru. hehehe. huhu. kali nie tak nak dgr lagu dendang perantau dan pulanglah sedih sngt. sebab tak balik~ hehehhe.
mar yanie said…
ha'ah..lagu tu pun sedey gak..loorrhh,nape x balik..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…