Skip to main content

Al-Fatihah.



Semalam genap hari yang ke-100 arwah abah pergi. Tambah sedih bila mak buat majlis tahlil sorang-sorang kat kampung panggil sedara mara terdekat. Anak-anak pulak duk jauh. Mesti sangat penat kan. Lagi risau sebab mak pun selalu tak sihat. Tak segagah masa arwah abah ada dulu. Kalau tak, mak la orang besi. Masak, jaga abah sampai tak tidur malam berjaga. 


P/S: Berharap dapat balas jasa mak sebelum die menutup mata..T T




Comments

Fathiah Hamim said…
sama la. umi fa pun dah tak sekuat dulu. takpe kita balas jasa mak kita dengan berjaya dalam idup. =)
.m y z. said…
al-fatihah. semoga mak sis kuat untuk teruskan hidup.
Cik Mira said…
al fatihah.. mar.. meremang bulu roma mira. tak besedia lagi utk hadapi macam ni dalam family T__T
mar yanie said…
fathiah..insyaallah..amin..
mar yanie said…
mieza..harap2 camtu la..sedih pulak tinggalkan die kat kampung..
mar yanie said…
mira..kita manusia,tak dapat teka ajal maut ni..yg penting bersedia dari segi amalan..
diriku said…
Al fatihah..bykkn bersabar k..semoga roh beliau d tempatkn bersama org2 yg soleh..ameen
Zara said…
Al-Fatihah ..:) Ayah mariani beruntung, dapat anak2 yang baik macam yani nie...:) Doa Anak2 yg baikla dibawa ke sana...:)
atiq atikah said…
sayu je bce post yani kali ni..tmbah2 bila duduk jauh dr rumah..x pe,yg penting,selalu call tnya khabaq mreka..
mar yanie said…
thanxx zara n atiq..nasib korang ade time tu..T T

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…