Friday, June 17, 2011

Al-Fatihah.



Semalam genap hari yang ke-100 arwah abah pergi. Tambah sedih bila mak buat majlis tahlil sorang-sorang kat kampung panggil sedara mara terdekat. Anak-anak pulak duk jauh. Mesti sangat penat kan. Lagi risau sebab mak pun selalu tak sihat. Tak segagah masa arwah abah ada dulu. Kalau tak, mak la orang besi. Masak, jaga abah sampai tak tidur malam berjaga. 


P/S: Berharap dapat balas jasa mak sebelum die menutup mata..T T




10 comments:

Fathiah Hamim said...

sama la. umi fa pun dah tak sekuat dulu. takpe kita balas jasa mak kita dengan berjaya dalam idup. =)

.m y z. said...

al-fatihah. semoga mak sis kuat untuk teruskan hidup.

Cik Mira said...

al fatihah.. mar.. meremang bulu roma mira. tak besedia lagi utk hadapi macam ni dalam family T__T

mar yanie said...

fathiah..insyaallah..amin..

mar yanie said...

mieza..harap2 camtu la..sedih pulak tinggalkan die kat kampung..

mar yanie said...

mira..kita manusia,tak dapat teka ajal maut ni..yg penting bersedia dari segi amalan..

diriku said...

Al fatihah..bykkn bersabar k..semoga roh beliau d tempatkn bersama org2 yg soleh..ameen

Zara said...

Al-Fatihah ..:) Ayah mariani beruntung, dapat anak2 yang baik macam yani nie...:) Doa Anak2 yg baikla dibawa ke sana...:)

atiq atikah said...

sayu je bce post yani kali ni..tmbah2 bila duduk jauh dr rumah..x pe,yg penting,selalu call tnya khabaq mreka..

mar yanie said...

thanxx zara n atiq..nasib korang ade time tu..T T