Skip to main content

The Accidental Billionaires.




The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, A tale of Sex, Money, Genius, and Betrayal.






It's already 2 weeks! Macam tak percaya yang saya akan bertahan kerja kat sini. Berteman kan anjing-anjing di sepanjang jalan balik ke hostel. Masa awal-awal sampai sini, hari-hari duk berkira-kira lamanya nak tunggu 2 minggu, konon nak hantar notis berhenti kerja 14 hari. Total up semua akan jadi sebulan je la saya kerja kehkehkeh.


Semua perkara yang terjadi pasti ada hikmahnya kan. Berkat kekuatan dan ketahanan mental, saya berjaya mencekalkan hati untuk terus kerja kat sini. After 2 weeks working here, baru saya jumpa keseronokan kerja ni. Saya boleh berbangga dapat baca buku-buku yang harga RM300++ which is saya takkan mampu beli dengan duit sendiri. Kalau mampu sekalipun, tak mungkin saya nak beli kih3.


Lagi saya bangga bila dapat baca buku-buku 'new arrival' yang memang panas baru keluar dari 'oven'. Kau mampu? eheh3. Dan terasa sangat up-to-date dengan isu-isu semasa. Sekarang saya lagi berbangga dapat kenal penulis-penulis terkenal, journalist terkenal, banyak input baru masuk ke dalam otak.  


Cuba tengok cover buku kat atas. Sekarang ni tengah panas  kat pasaran. The Accidental Billionaires. Siapa? Itu la cerita pasal Mark Zuckerberg, the founder of Facebook. Semua ni bermula bila dia minat dengan sorang perempuan ni. Tapi perempuan ni tak layan. So, Mark Zuckerbergh pun create a social network macam nak kondem perempuan ni la. Lastly, meletup gila Facebook ni. Suddenly he changed to a billionaire dalam sekelip mata jer. Mesti menyesal perempuan tu kan tak layan dulu..muahahaha..


Okay lah, next time saya akan pilih title lain untuk di review. Novel Kasih Yang Suci ker. Tengah panas sekarang ni gara-gara drama Nora Elena. :P


See u!

Comments

Munirah said…
hehe. dr tak suke keje, jd suke. semua nya ade hikmah kn :)
mar yanie said…
munirah..ha'ah..biase la mula2 kan x ley nk adapt ngan perubahan..skang n slowly bley trima..:) arap2 b'kekalan la..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…