Skip to main content

June; Time to shine.



Holla!!


Sekejap je kan pejam celik pejam celik dah masuk bulan June. Dah setengah tahun dah tapi takde achievement yang membanggakan pun setakat ni. Takde kemajuan dalam diri.


Starting from now, I have to change myself to be better and more matured. Sounds like azam tahun baru pulak kehkehkeh. It's true okay! May June will be bless.


Hari ini 1st June. Alhamdulillah, it started so well. Pagi-pagi lagi dah naik flight dari Airport Pengkalan Chepa to Airport Subang. Okay, naik Firefly jer...:D..It doesn't matter as long as the ticket is FREE..hehe


Sampai jer airport Subang, orang yang bertanggungjawab menjaga kami dah siap menunggu. Oh thanx so much, mudahnya perjalanan kami. Oh lupa, pagi tadi ada 7 orang semua nya yang akan kerja kat company tu. Orang cakap ini semua rezeki kan bila kami dapat makan mcD free. Besh sangat tapi still berjaga-jaga takut-takut semua ni umpan jer. Entah-entah orang nak culik ke ape ke. Ada ke orang nak culik?? keh3..



Exited kot


Then, terus di hantar ke tempat kerja, dapat briefing semua terus dihantar ke rumah sewa. Yang paling penting bos nampak baik!! Sekarang ni duk sorang-sorang jer kat umah sebab housemate yang tak dikenali belum balik kerja. Jap lagi kot. Sambil-sambil tu update belog jap. :D




Hope this June may bring some hope and semoga bertambah-tambah rezeki. Amin. Dan saya berharap dapat mengurangkan masa berblog untuk concentrate pada kerja. Ceywah!! Ini la ciri-ciri belia yang cemerlang, gemilang dan terbilang!




Comments

mar yanie said…
kijo kat kepong ni..meh la jalan..:P
aku kat selayang..kepong ngn selayang ketuk pon dengar..kalu mu g selayang mall..oyak ar ke aku
YAT said…
ko keje ngn azah? keje ape weh? giler sronok layanan tu.. jgn sindiket suda. hehe
mar yanie said…
mija! aku kt tesco kepong ni...


yatt..aku keje dot dot dot..hahahaha..cari nahas lg kali ni kije kt sini..aza pun kije sama jugak tapi area lain kat subang..:D ko patot dh bley teka r keje ape..:D
YAT said…
tesco n keje yg sme? ni msti guardian ni.. hehe. takpo2. gudluck. jauh ko merantau ek..
mar yanie said…
bkn guardian la!! lg terok dari tu..keh3
alya said…
congrats yani...dpt keje da eh.
mar yanie said…
thanx alya..tp dh rs cam nk behnti dh..hehe

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…