Skip to main content

Makin hampir ke penghujung~


Atau pun sememangnya sudah berakhir?



Aku dan dia..
Memang ada jurang pemisah. 
Yang sangat besar. 


Aku dan dia....
Punya pemikiran 
Yang jauh berbeza sama sekali.


Aku dan dia...
Datang dari dunia berbeza.
Berbeza dari pelbagai sudut.
Perbezaan ini membuatkan hubungan ini serba tak kena.
Makin lama makin aneh.


Aku dan dia....

Sungguh jauh dan terlalu jauh
Bukan 100 kilometer tapi lebih dari itu.


Aku dan dia...
Dipisahkan oleh jarak
Tapi baru aku sedar bukan jarak kilometer sahaja


Aku dan dia...
Tak macam dulu-dulu lagi
Kurang berhubung antara satu sama lain
Tapi kami punya alasan kukuh


Aku tak mahu ganggu kerja dia
Dan dia tak mahu ganggu kerja aku
Ada masa free, sila contact kataku
Tapi susahnya nak cari masa free itu
Kadang-kadang dalam seminggu dua takde masa free langsung

Muahaahahaha.....jimat kredit aku suka kan?


Mungkin benar begitu...
Begitu apa?
Begiitu la awan nano nano nano nano nano nano nano


Bhahahaha...




Ohoooo, aku dan dia sudah sampai ke penghujung. Bukan ending yang menyeronokkan tapi sebalik nya. Soal ajal dan jodoh semua ketentuan dari Allah. Biar bersama 100 tahun sekalipun, kalau bukan jodoh tetap tak bersatu.


Peace.





Comments

tamsilankendiri said…
nice try..hehe, cuba mendigest maksud ayat2 di atas.
mar yanie said…
ini ayat tersurat, skali baca dah boleh digest. :D
ak da paham maksudko tu...ak agak ade dlm 400km kot...
p/s ak ske gule2 nano
YAT said…
mudah utk didigest oleh digestive system aku..
mar yanie said…
sobs.. mood kesedihan ni..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…