Skip to main content

Perubahan yang drastik perlu........




Dibuat dengan segera. 



Okay, untuk step yang pertama aku akan kurangkan main facebook. Betol. aku baru perasan, ye baru je perasan yang aku dah spend too much time using fb. 

Belog? Still continue sebab aku hanya punya belog untuk luahkan buah pikiran yang seciput ni. Juga sebab aku tak punye sape untuk berkongsi minat aku. Minat pada kecantikan. Aku hanya ada belog untuk catat benda-benda penting or pengalaman pahit manis aku sebab aku tak mungkin akan ada diari. 

Aku seorang yang cuai. Kalau aku tulis diari, aku yakin yang diari tu tak kan jadi rahsia lagi sebab aku suka tinggal merata. Even masa aku ngajar dalam kelas pun, aku mengajar sambil round depan belakang supaya murid takut dan tak bercakap dalam kelas. Bila aku datang depan balik, aku mencari-cari mana buku teks yang aku duk bawa tadi. 

Even marker pen pun selalu jugak cekgu-cekgu lain tolong hantar kat aku. Katanya aku tertinggal dalam kelas. 

Ye, aku seorang yang cuai dan kini semakin pelupa. Kalau aku buka laptop nak online, aku akan lupa makan, aku akan lupa pada kerja yang bertimbun-timbun, aku akan lupa yang aku harus mencari kerja tetap. Okay, bermula dari sekarang. Bye~






P/s; aku bet yang aku akan bertahan untuk 2 hari paling lama. Kalau tak 2 3 jam lagi aku akan online lagi. wawawawa. Goodluck Mariani!


Comments

YAT said…
hampeh! kui3.

aku skrg spend utk fb xsmpai 1 jam/day (tmasuk pg, ptg, siang, mlm). ko bole jdkn ak idol tau. :p wakakaka!
mar yanie said…
wakakaka.tp aku kne berubah. seriously. utk ms depan.. geli dgr.. haha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…