Skip to main content

Dapat job baru secara tidak sengaja



Hello Sunday!!

Pejam celik pejam celik dah abis cuti sekolah. Sekejap nya masa berlalu. Baru je terasa nak rehatkan diri. Aku ni sama je dengan students. Malas buat kerja sekolah. Belum key in markah lagi..Hadoiiya..


Psssstt, aku nak cakap la sikit mungkin lepas ni aku ada tugasan baru setiap hari Ahad. Tugasan apa? Biasa la aku ni kan hantu rancangan rancangan realiti tv. Memandangkan MENTOR 6 dah nak start, jadi secara tak langsung aku pun terlibat sama. Terlibat yang macam mana? Jadi pengkritik dari rumah kehkehkeh. Jangan marah. Mungkin disebabkan aku ni terlalu banyak tengok rancangan realiti tv, dari situ aku belajar macam mana suara datang dari perut, teknik pernafasan, falseto, vibreto kahkahkah. *Poyo*


Okay, dalam ramai protege aku tak sabar nak tengok yang ini......


peserta mentor 6
Adam & KJ

Since aku dah terjerumus sekali tengok showdown 2011 yang lepas, jadi aku ada perasan la jugak KJ ni dari group Borneo Crew. Menari hebat. Kalau la geng-geng HMC Phlow masuk kan best jugak. Dah la hensem. Phewwww..


Detect mane satu KJ?

Mungkin.....mungkin KJ ni masuk sebab nak up kan die punye group. Pape pun, we'll see.


peserta mentor 6
Ramlah Ram & Ana
 


Tak sabar jugak nak tengok Ana Syuhada. Macam ada pakej je jadi penyanyi. Muka pun dah nampak komersil.. Satu lagi protege abe Faizal Tahir. Anas Ridzuan!


peserta mentor 6
FT & Anas
 

Macam ada style jugak si Anas ni. Harap-harap Faizal Tahir ajar la Anas ni cara-cara nak betolkan teknik pernafasan dalam air dan jugak bakar piano ekekeke. Semoga tak menghampakan aku sebagai penonton dan juga pengkritik kehkehkeh.


P/s: Tak dapat tengok Mania sebab takde Asterok huhu



Comments

YAT said…
best tak best tak?!

eh eh, aku nak resepi mskn ko yg plg simple. hehe
mar yanie said…
nasik ayam? boleh...
- Ma StOrY - said…
waaaaa... layang gak ke mentor nie ? hahaha~ dh bnyk musim rasa mcm tak best je.. huhu~

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…