Skip to main content

Sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian.....sesal selamanya



Umur 5 6 tahun;
Nak pergi sekolah! Nak naik darjah 1!

Umur 12 tahun ;
Tak sabarnya nak masuk sekolah menengah! Nak belajar Geografi, Sejarah. Mesti seronok.

Umur 15 tahun ;
Eeeei, bila la nak abis belajar ni. Leceh la.

Umur 17 tahun ;
Yayyy, tak sabar nak spm. Malas nak pikir dah. Lepas ni enjoy! Amik lesen kereta.

Umur 18 tahun ;
Masuk matrik nak pakai baju cantik, henpon baru, kasut cantik, bla bla bla.. Belajar?

Umur 20 tahun
Arrrghhhh, tension nye. Bila nak habis semua ni. Menyampah buat PSM. Okay, sumpah aku dah tak nak sambung master. Cukup la aku ada degree je. Aku dah tak sanggup nak buat research. Aku nak keje, carik duit!

Umur 22 tahun  ;
Mak, susah nya nak cari keje. Mak, rasa macam nak sambung belajar la tapi takde duit. Orang betol-betol minat buat research. Nak sambung belajar la, boleh?

Umur 24 tahun ;
Menyesal nye tak belajar sungguh-sungguh dulu. Menyesal nye tak pilih kursus betul-betul. Menyesal nye masuk matrik, sijil tak laku. Menyesal nye tak belajar STPM. Menyesal nye!!!


Sesal dulu pendapatan, sesal kemudian tidak berguna lagi. Apa-apa pun, kita harus redha dengan perjalanan hidup ini. Mungkin Dia sedang menguji kita atau pun mungkin juga balasan atas apa yang pernah kita buat dulu. Aku redha Ya Allah. ;)


 
 
 
 
 

Comments

Anonymous said…
aku pun mnyesal sngt2. dulu asyik main je. brcinta mcm dah ada keje n bnyk duit. dah habis spm, duk xtau nak jd ape, skrg pun dah smbung beljar, kos pulak yg hampeh. nasihat kpd adik2 yg msih d bangku sekolah tu, baik2 bljr, pasT kan letak cita2 tu btul2. jgn mnyesal kmudian hari mcm aku n bnyk lg kawan aku ni

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…