Skip to main content

SPM, 21 March.



Sistem pendidikan negara sentiasa berubah dari dulu hingga sekarang. Tak dapat dinafikan ia mengambil satu jangka masa yang agak panjang untuk memikirkan sesuatu yang baru dan fresh untuk diperkenalkan. Tapi biasa lah, setiap apa yang diwujudkan mesti ada pro dan kontra jugak. Mungkin awal-awal ini, ramai yang blur bukan saja cekgu cekgi malah juga kepada ibu bapa apa itu Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS).


Perghh, intro die tak nak kalah. Okay, aku bukan nak cakap pasal PBS. Sape la aku ni? Satu habuk pun tak tahu. Nak bercakap dengan air liur je, sape2 pun boleh. Yang bercakap guna akal sikit je. Jadi, baik aku diamkan diri.


Cuma aku terkenangkan memori daun pisang aku dulu-dulu. Sempat aku melalui 4 exam terbesar dan penting.

PTS ---->  UPSR ---->  PMR ---->  SPM 


Okay itu je teheeee. And here, aku tolong berdebar untuk adik aku yang bakal kluar result SPM 21 March ni. Harapan aku semoga result dia takkan menghancurkan harapan mak sebagaimana aku telah hancurkan harapan mak aku dulu sobs.





Comments

YAT said…
aku tsempat nak rasa berdebar time amek result PMR & SPM. sebab time aku otw g sekolah, member dah koling2 bgtau result aku. kepochi kan??! bencikkkkk
mar yanie said…
mesti sbb result ko tip top yg terpampang kt board kan smpai org lain bley tahu dulu drp ko...hahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…