Skip to main content

Bulan Mokcik Sedunia~



Holla!

Sedang kita semua asyik mengharungi bulan Ramadhan yang penuh berkat dan bersungguh-sungguh mengerjakan ibadat puasa, aku dikhabarkan berita gumbira yang mana untuk kali ke-10 aku menjadi mokcik. Mengimbau kembali detik pertama aku jadi mokcik 11 tahun dulu, umur aku baru je Form 1. Begini lah nasib ku, kecik-kecik lagi dah jadi mokcik. Disebabkan usia ku yang terlalu mentah masa tu, akak aku bahasakan aku chik ma instead of mokcik kihkihkih.


31 Julai 2012, lahir lah baby gegirlz yang super kiut.....



Nur Iman Raihah bin Asmadi


Skang tengah in mood mengimbau kembali kenangan lama, nak korek sedikit sebanyak untuk dikongsi bersama peminat ku.


1st anak sedara, Afiqah Dayana..




Lihat pada saiz nye, aku rasa nak jerit "Kakak, jangan cepat besar". You know, it's remind me that i'm getting older. Time flies too fast.




Ini keluarga besar kakak aku, dah produce 5 orang..muka pelbagai pesen dan warna. Oh, ini banyak mewarisi gene abang ipar aku..kih3..




Yang ni pulak baru 2 orang.. kakak aku sorang ni memang maintain kecik, pendek dan montok walaupun dah 2 orang anak..nampak macam kakak dan adik tapi jarang jumpa sebab diorang ni Sabahan. So, sekali jumpa peluang ada, aku berpicca segigih-gigihnya.




Iolss feeling ibu tunggal kejap.



Iolss adalah mokcik paling sporting.



Tapi ngan budok Ikhwan ni tak leh nak sporting sangat, asal jumpa je aku gaduh,asal jumpe je aku gaduh. Ini anak abang yang aku duk tumpang rumah. Memang 25 jam ngadap kerenah dia je la.




Ini Zafran, walau muka macam gegirl dan ada aura budok KPOP, aku paling fed-up dengan die, ratu menjerit!


Nak tambah satu lagi, baby Ammar Zafwan.. welcome to mommy sayang...





Okay, done with my keluarga besar, cukup membuatkan aku sungguh ke'mokcik-mokcik'an. Bye, selamat malam~


Comments

YAT said…
wahh, anak sdare ko sume nama2 novel.. gitewwww..

asyik anak org je. anak sdr bile?

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…