Monday, August 13, 2012

Kerah tenaga usia muda.


Holla!!


Lamanya tak rehatkan badan sambil memanjakan diri dengan beronline. Kat tempat kerja pun dah jarang online walaupun unifi super laju. Mungkin mood kedewasaan dah menyelinap masuk ke sebelah jiwaku. Kedewasaan?? phewwww.


Kerah tenaga usia muda? Ada apa yang tak kena pada tajuk tu? Macam bukan aku je bunyi nye tapi itulah aku. Alhamdulillah, dengan kudrat yang tak seberapa ni, rezeki yang Allah dah bagi ni, yer rezeki yang kau selalu mintak dengan Allah wahai mariani...

Ya Allah Ya Tuhanku, aku memohon sekiranya rezeki berada di langit, Engkau turunkan lah, rezeki dari bumi, Engkau keluarkan lah, rezeki yang jauh, Engkau dekatkan dan rezeki yang susah, Engkau permudahkan lah

Tiba-tiba dapat offer buat keje part time, okay aku terima. Boleh bayangkan tak gaji aku skang dah beribu-ribu, bila buat keje part time, gaji aku mungkin akaan cecah RM10 ribu sebulan. Ohhh, berdebarnya hatiku kikikiki.....


Okay la, tata~

4 comments:

YAT said...

hahaha. gewdiksss. newey keje partime photographer? hehe

aku xmengerah tenaga. muda2 lg aku nak keje rilek2. mampuih kalo cenggini.. ;p

mar yanie said...

Ngeh3..idok le, x layak nk jd photographer, failed!!

aku ngajar tuisyen belah mlm.. niat ikhlas nk nolong, anak nye nakal amat, ulang alik ke bilik didiplin.. dh nk pmr..hensem gak..tp bapak die lg hensem..astaghfirullah..mengucap mengucap...;)

YAT said...

astaga. kau ni jgn meroyan. bapak budak tu. kih3. newey jirang tetangga eh?

mar yanie said...

bkn jiran tetangga jgk..ade la org taman sebelah..aku tgk budak ni hensem..sekali tgk bapak, patot la ank hensem...kih3..berdebar..kang nti aku ajar bapak die pulak, bkn anak..aduiii..