Skip to main content

Perempuan.


Holla!!


Dah lali kan dengar orang cakap kiteww perempuan ni mengada la, cerewet la, memilih la, itu la, ini la, bla bla bla....sebenarnya bukan mengada tapi itu dinamakan unik.

  • Kalau pergi shopinkkk: Jalan TAR beb, dia punya lebar kaki persegi tu huh mahu tercabut kaki ni nak jelajah semua kedai tapi masih bersemangat nak habiskan jugak tawaf ni. Pastu bila dah habis pusing, boleh cakap "Hrmmmm, takde yang cantik la". Memang alasan yang gila tapi itu la perempuan teheee yang mana lelaki takkan paham.

  • Bila singgah kat satu-satu kedai, tak perlu masuk dalam, berdiri je kat depan pintu, mata perempuan ni tajam, otak scan sepintas lalu. Tak jenguk masuk pun dah tahu takde baju yang menarik, hebat dok?

  • Bila masuk dalam satu kedai yang terlalu banyak sangat baju yang cantik-cantik, belek punya belek, try test lagi, last-last terbeli baju yang paling tak lawa. Itu  selalu terjadi!!

  • Bila keluar dengan kawan-kawan gegirls, melaram kemain, pakai shawl, skirt bagai, tapi bila keluar ngan bf segan lah nak janguk-janguk :P. Kalau ngan kawan-kawan, riuh nak pilih baju itu ini, masuk dalam fitting room 2 3 orang sekali gus, tapi bila ngan lelaki, segan la nak tanya pendapat "okay tak baju ni ngan titteww?" ehehe.

  • Lagi satu, masuk dalam kedai pilih baju. Sebelum masuk fitting room, mesti kena rembat 2 3 4 helai baju sekali gus sebab nak tunggu turn dah lama, tak berbaloi kalau nak test 1 baju je. Pastu dalam 2 3 4 helai tu, ada lah 2 helai yang berkenan. Terus letak kat bahu, cari lagi, cari lagi barang lain. Then, jangan terkejut kalau last-last kitorang keluar kedai dengan tangan kosong ekekekeke.

OMG, dah pukul 1! Patut la otak tak dapat nak pikir je ni. Nak bangun sahur, nak makan apa nanti? Haaa, ni la perempuan. Dah kena pikir untuk esok hari. That's why ramai perempuan cepat tua berbanding lelaki....*larikkkkkk*

Goodnite~

  

Comments

Aliff Haikal said…
haishhh kalau tak tawaf satu mall memang tak sah perempuan . hahahhaa
YAT said…
setuju sgt. semua tu aku wat. sampai kdg2 aku rs segan nk shopping ngn laki. baik g sorg2.

aritu (posa) ye ye aku ckp, 'jom g cari kasut raya.'

dah smpai, masuk sume kdai kasut, try sume yg display, keluar mall, masuk kereta semula dgn tgn kosong.

sdgkan c lelaki muka dah pucat cm nak pitam teman aku tawaf, but for nothing!

berbaloi x? ;p
mar yanie said…
time ni nak uji die, klu time skang dh x sanggup, dh kawen ade anak lagi la x sanggup tuh.tp pattern laki mmg camtu.abg2 ipar aku, arwah abah aku dulu pegi hantar bini, okay dlm ms sejam kena ada kt sini balik..hello sejam?? ape je ko bulih cari khen??? kah3..

sbb tu kakak2 aku suke kuar sesama gegirlzz jeww..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…