Thursday, August 16, 2012

Perempuan.


Holla!!


Dah lali kan dengar orang cakap kiteww perempuan ni mengada la, cerewet la, memilih la, itu la, ini la, bla bla bla....sebenarnya bukan mengada tapi itu dinamakan unik.

  • Kalau pergi shopinkkk: Jalan TAR beb, dia punya lebar kaki persegi tu huh mahu tercabut kaki ni nak jelajah semua kedai tapi masih bersemangat nak habiskan jugak tawaf ni. Pastu bila dah habis pusing, boleh cakap "Hrmmmm, takde yang cantik la". Memang alasan yang gila tapi itu la perempuan teheee yang mana lelaki takkan paham.

  • Bila singgah kat satu-satu kedai, tak perlu masuk dalam, berdiri je kat depan pintu, mata perempuan ni tajam, otak scan sepintas lalu. Tak jenguk masuk pun dah tahu takde baju yang menarik, hebat dok?

  • Bila masuk dalam satu kedai yang terlalu banyak sangat baju yang cantik-cantik, belek punya belek, try test lagi, last-last terbeli baju yang paling tak lawa. Itu  selalu terjadi!!

  • Bila keluar dengan kawan-kawan gegirls, melaram kemain, pakai shawl, skirt bagai, tapi bila keluar ngan bf segan lah nak janguk-janguk :P. Kalau ngan kawan-kawan, riuh nak pilih baju itu ini, masuk dalam fitting room 2 3 orang sekali gus, tapi bila ngan lelaki, segan la nak tanya pendapat "okay tak baju ni ngan titteww?" ehehe.

  • Lagi satu, masuk dalam kedai pilih baju. Sebelum masuk fitting room, mesti kena rembat 2 3 4 helai baju sekali gus sebab nak tunggu turn dah lama, tak berbaloi kalau nak test 1 baju je. Pastu dalam 2 3 4 helai tu, ada lah 2 helai yang berkenan. Terus letak kat bahu, cari lagi, cari lagi barang lain. Then, jangan terkejut kalau last-last kitorang keluar kedai dengan tangan kosong ekekekeke.

OMG, dah pukul 1! Patut la otak tak dapat nak pikir je ni. Nak bangun sahur, nak makan apa nanti? Haaa, ni la perempuan. Dah kena pikir untuk esok hari. That's why ramai perempuan cepat tua berbanding lelaki....*larikkkkkk*

Goodnite~

  

3 comments:

Aliff Haikal said...

haishhh kalau tak tawaf satu mall memang tak sah perempuan . hahahhaa

YAT said...

setuju sgt. semua tu aku wat. sampai kdg2 aku rs segan nk shopping ngn laki. baik g sorg2.

aritu (posa) ye ye aku ckp, 'jom g cari kasut raya.'

dah smpai, masuk sume kdai kasut, try sume yg display, keluar mall, masuk kereta semula dgn tgn kosong.

sdgkan c lelaki muka dah pucat cm nak pitam teman aku tawaf, but for nothing!

berbaloi x? ;p

mar yanie said...

time ni nak uji die, klu time skang dh x sanggup, dh kawen ade anak lagi la x sanggup tuh.tp pattern laki mmg camtu.abg2 ipar aku, arwah abah aku dulu pegi hantar bini, okay dlm ms sejam kena ada kt sini balik..hello sejam?? ape je ko bulih cari khen??? kah3..

sbb tu kakak2 aku suke kuar sesama gegirlzz jeww..