Friday, August 17, 2012

Muktamad, resign!



Kisah benar, malam ni aku terasa macam seluruh badan ni dah melayang terbang ke London je..awwwww..



Terpaksa edit picca    T____T


Macam biasa, presentation sangat tahap C tapi taste dia wa cakap lu memang A lah!!



Bakal dihidangkan.......

Dihidang dalam plastik letak depan TV, lelong lelong, sape nak makan, amik.. Nak hidang kat tetamu tak layak, kembang semangkuk.. Picca kat atas ni dah di'edit'. jenuh mak nak mencari yang terbaik.


Mungkin ini adalah biskut raya yang terakhir hasil tangan aku. Aku lebih prefer buat kek sebab kek sekali harung je bakar, bohhhh letak dalam oven, goyang kaki depan TV. Kalau biskut, mahu 3 4 round.


Minggu lepas, aku buat cornflake madu lepas sahur. Punya la penat, lepas je masuk acuan dalam oven, aku lelap jap atas sofa. Rasa nye sekejap sangat lelap, bila celik mata sobbbbssss tak dapat diselamatkan lagi. Hitam legam cornflake aku. Aku rasa mcm tido 30 saat tapi rupa-rupanya 15 minit.. Hancur luluh perasaan ini..


Dengan ini, diisyhtiharkan chef mariani resign dari aktiviti buat biskut kerana dia sudah menemui kecintaan yang baru...




Eh, ape ni? ape ni? macam bunga rafflesia jeww... 


Tadaaaaaaaa~


Okay la, nak packing kain baju, esok nak ho ho ho balik kampong..ho ho ho balik kampung, ho ho ho ho balik kampung, kita makan jem!!


Goodnite to my sweetheart.. Oh, tak lupa nak ucap terima kasih kat awak sebab menyerikan hari-hari saya lebih lebih lagi tinggal beberapa hari je nak sambut raya. Yer, awak! Sape lagi kan kalau bukan awak wahai jerawat!!  



3 comments:

Zahira said...

hehe, lucu la maryanie ni;p ok la tu boleh buat biskut n kek. akak hapeee pun tak reti :(


Selamat hari raya!

YAT said...

hahaha. beb, ok lg almond london tu. janji sodapppp!!

newey ko jahit manik sgt cantik. rajin giler!!! bape modal beli beads tu n bpe hari siapkn?

mar yanie said...

Zara; slamat hari raya, maap zahir dan batin :)


Yatt: beads tu beli kt jalan tar..murah beb..berpinar mata aku nk pilih, mabuk terus kt kedai tuh.. total aku beli 25.50 bley dpt 8 jenis beads..