Wednesday, August 8, 2012

Me, a woman.



NOW!!


Sedih tak bila dengan rela hati terpaksa transform diri dari seorang gegirl yang selalu enjoy hidup nya suatu ketika dulu kepada seorang wanita? Tak lain tak bukan, saya! 


Dah, jangan merajuk lagi, nanti makin tua. Okay la tu, sesuai dengan umur.


Kat tempat kerja, staff lain asyik complaint " Why haaa u only 24 tapi dah gigih makan collagen?". Eh, biar la. Saya nak cantik. 


Keesokkan harinya, sorang staff datang tanya " Yani, itu hari u cakap u single. U masih single kan? *single here means not married yet, bukan single yang totally singe tuh hihi*". Then, saya cakap "Yarr, single. Kenapa ye? (dalam hati berdebar-debar, takut diorang nak kenengkan dengan family ke hape ke)". Rupa-rupanya, ini jawapan;


"That day haaa, i saw u at Carrefour. Pimpin tangan budak kecik. I said to my husband, eh itu Yani. Hari tu kata single, tak kawen lagi. That's why haaa I nak tanya u, itu budak kecik bukan ur son rite?". Goshhhh. Itu anak sedara la. " Owh, tapi I tengok u ni seorang yang mother-type la. I mati-mati ingat tu anak u hihihi". Itu lah, aku dah cakap dengan si Ikhwan ni jangan ikut jangan ikut! Nampak macam mak dengan anak. 


Nanti malam nak update blog lagi. Lately busy jewww. Korang tahu kan, kalau orang tu seorang yang gilo on9 suatu ketika dulu, tiba-tiba dah slow down mesti ada something yang membuatkan dia lupa kejap nak on9 atau baru jumpa hobi baru kan. :)  teheee. Nati kita story  yer. Skang ni masa kerja, tak baik mengulorr. Tak berkat katanya *bluwekk*






3 comments:

ryha said...

Mother-type?
Ok la tu. You have to be proud tau.
Bkn sume org ada ciri2 tu.

YAT said...

Tgk gaya mmg ade mother type itew.. untungla sy dpt mung.. heheheh

mar yanie said...

ryha...thanxxx.. practice makes perfect rite?? :)

yatt..haruslah, senang nk tackle duda anak 5..bhahaha