Skip to main content

Me, a woman.



NOW!!


Sedih tak bila dengan rela hati terpaksa transform diri dari seorang gegirl yang selalu enjoy hidup nya suatu ketika dulu kepada seorang wanita? Tak lain tak bukan, saya! 


Dah, jangan merajuk lagi, nanti makin tua. Okay la tu, sesuai dengan umur.


Kat tempat kerja, staff lain asyik complaint " Why haaa u only 24 tapi dah gigih makan collagen?". Eh, biar la. Saya nak cantik. 


Keesokkan harinya, sorang staff datang tanya " Yani, itu hari u cakap u single. U masih single kan? *single here means not married yet, bukan single yang totally singe tuh hihi*". Then, saya cakap "Yarr, single. Kenapa ye? (dalam hati berdebar-debar, takut diorang nak kenengkan dengan family ke hape ke)". Rupa-rupanya, ini jawapan;


"That day haaa, i saw u at Carrefour. Pimpin tangan budak kecik. I said to my husband, eh itu Yani. Hari tu kata single, tak kawen lagi. That's why haaa I nak tanya u, itu budak kecik bukan ur son rite?". Goshhhh. Itu anak sedara la. " Owh, tapi I tengok u ni seorang yang mother-type la. I mati-mati ingat tu anak u hihihi". Itu lah, aku dah cakap dengan si Ikhwan ni jangan ikut jangan ikut! Nampak macam mak dengan anak. 


Nanti malam nak update blog lagi. Lately busy jewww. Korang tahu kan, kalau orang tu seorang yang gilo on9 suatu ketika dulu, tiba-tiba dah slow down mesti ada something yang membuatkan dia lupa kejap nak on9 atau baru jumpa hobi baru kan. :)  teheee. Nati kita story  yer. Skang ni masa kerja, tak baik mengulorr. Tak berkat katanya *bluwekk*






Comments

ryha said…
Mother-type?
Ok la tu. You have to be proud tau.
Bkn sume org ada ciri2 tu.
YAT said…
Tgk gaya mmg ade mother type itew.. untungla sy dpt mung.. heheheh
mar yanie said…
ryha...thanxxx.. practice makes perfect rite?? :)

yatt..haruslah, senang nk tackle duda anak 5..bhahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…