Skip to main content

Dapatkan bibir yang mungil


Holla!!

Sorry la kalau tajuk kat atas tu menakutkan korang semua keh keh keh. Ada ke orang tak tahu bentuk bibir yang mungil tu macam mana? Haaa, macam Kilafairy ni. Meh zoom in sikit.




Teruja??? Meh aku nak sharing satu produk terbaru. Takde la terbaru sangat cuma aku baru je guna. Nampak kesan yang memberangsangkan, so aku sharing la sikit demi kecantikan kita bersama yeww heee.




Lipstick Collagen Treatment
Keluaran D'Herbs


Apa yang menarik ngan lipstick ni? 

Sesuai digunakan oleh lelaki dan perempuan. No problem bro.

Aku dah pakai seminggu. Alhamdulillah. Sesuai dengan kulit aku kot. Bila pakai automatik bibir jadi pink, tak menggelupas. Lagi satu tahan lama.

Ni info yang aku dah google, senang cerita aku tolong copy paste untuk korang semua teheee.


  • Sebagai penyeri warna bibir semulajadi mengikut suhu badan dan darah.
  • Melembapkan bibir yang kering dan merekah.
  • Sesuai juga untuk bibir yang gelap akibat merokok dan faktor keturunan.
  • Sesuai digunakan oleh lelaki dan wanita.

Harga RM 25.00 tunai. Okay la, berbaloi..



Aku selepas pakai lipstick collagen treatment. Uwekkkk!!
BYE~~~





Comments

YAT said…
beb,, mmg aku mencari2 lipstik ni!! ko bli katne?
mar yanie said…
aku beli kat area seri kembangan.mmg agaj susah jgk nk cari bda ni.ki nk ke? aku belikan dulu.
mar yanie said…
aku beli kat area seri kembangan.mmg agaj susah jgk nk cari bda ni.ki nk ke? aku belikan dulu.
YAT said…
jap, kat kiosk2 jamu ke?
mar yanie said…
mu beli mingguan wanita..situ ade senarai stokis2..tak taw la kedai2 kecantikan jual jamu die ade amik stok ni x..aku dulu susah jgk la nak cari..tgk dlm m.wanita ade kat seri kembangan, aku pegi je sana.senang cite..
YAT said…
beb, aku dah beli tadi! meme best!
mar yanie said…
kan? pakai je terus bibir kaler pinkish..awwww...gegirl suke cenggitu..keh3
yana lyana said…
macam best je..nak beli lahh..hehe
mar yanie said…
yana...sila beli..insyaallah berbaloi..mcm lip balm jgk cuma dia x melekit..sgt best!
Mizz Han said…
hye dear..han ade jual lisptick collagen ni.harga rm23 tdk trmsuk pos!Jom singgah blok han ye... :)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…