Skip to main content

GlowBWhite dan Diamond Foundation De' Herbs



Holla..happy Saturday uollllssss....







Ada dua produk untuk di review hari ini iaitu produk keluaran De' Herbs. Bukan nak promot atau nak gebang tapi sebab aku ni sangat sukakan kecantikan dan mahu semua wanita wanita di luar sana turut merasai saat kecantikan, jadi aku nak sharing is caring la sikit kan eheh .




GlowBWhite

  • Rasa yang sangat best iaitu campuran perasa asli Strawberry dan Acai Berry. Rasa masam-masam manis giteww. Lepas minum GlowBWhite ni mamang korang akan kelihatan manis *okay dah start gebang tehee*.
  • GlowBWhite sesuai untuk lelaki dan wanita. Lagi SESUAI UNTUK ORANG PEMALAS macam aku. Kenapa? Sebab tak perlu nak bancuh bagai. Orang busy macam aku memang takde masa nak bancuh. Jadi sesuai sangat la. Buka je sachet tu dan terus tuang dalam mulut, dapat lah rasa keenakan perasa yang asli..;)
  • Fungsi; Glow = bersinar, bersparkling, shining kan. White = Putih!  Tapi sebenarnya ia lebih kepada memperbaiki struktur kulit. Harga berpatutan dan mampu dimiliki. RM36.90. Mungkin korang akan dapat dalam harga RM35.. Kalau beli dengan aku lagi murah..;D 


Diamond Foundation

  • Bedak asas. Diamond Foundation ni mengandungi SPF35 dan Minyak Biji Anggur. Kalau mengikut kajian yang aku pernah buat dulu pasal anggur (tisu kultur anggur), ia bertindak sebagai anti-oksidan. Bagus ke tak bagus ke tapi ia mampu menjaga kulit kita 8 jam dari sinaran UV dan pencemaran yang boleh 'harm' kulit kita. 
  • Aku dah pakai okay. Muka terasa sangat la flawless giteww. Macam suci murni. Anak murid sampai tegur, cedgu nampak lain la hari ni. Nampak muda. Tak macam sebelum ni. Okay, mereka cuma nak cakap aku ni dah tua. Cesss.
  • Yang lagi best, boleh kekal sampai 6 bulan sebab kuantiti die sangat banyak. Lagi satu padat. So, kalau kita select guna tangan pun ia tak kan membazir sebab tak cair sangat. Harga RM 59.90 rasanya takde masalah sebab boleh guna sampai setengah tahun kan.



Selamat terpengaruh dan mencuba okay~



Comments

selamat pagi sahabat..

sedikit berbagi inspirasi pagi..

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat pagi serta senyum terindah kita untuk meyambut pagi hari yang indah ini..
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/
YAT said…
aku sedang kering tak berduit utk mencantik-cantik. sobsobsob
mar yanie said…
ko tak perlu sbb dah sedia cantek kan..hahaha

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…