Saturday, April 21, 2012

GlowBWhite dan Diamond Foundation De' Herbs



Holla..happy Saturday uollllssss....







Ada dua produk untuk di review hari ini iaitu produk keluaran De' Herbs. Bukan nak promot atau nak gebang tapi sebab aku ni sangat sukakan kecantikan dan mahu semua wanita wanita di luar sana turut merasai saat kecantikan, jadi aku nak sharing is caring la sikit kan eheh .




GlowBWhite

  • Rasa yang sangat best iaitu campuran perasa asli Strawberry dan Acai Berry. Rasa masam-masam manis giteww. Lepas minum GlowBWhite ni mamang korang akan kelihatan manis *okay dah start gebang tehee*.
  • GlowBWhite sesuai untuk lelaki dan wanita. Lagi SESUAI UNTUK ORANG PEMALAS macam aku. Kenapa? Sebab tak perlu nak bancuh bagai. Orang busy macam aku memang takde masa nak bancuh. Jadi sesuai sangat la. Buka je sachet tu dan terus tuang dalam mulut, dapat lah rasa keenakan perasa yang asli..;)
  • Fungsi; Glow = bersinar, bersparkling, shining kan. White = Putih!  Tapi sebenarnya ia lebih kepada memperbaiki struktur kulit. Harga berpatutan dan mampu dimiliki. RM36.90. Mungkin korang akan dapat dalam harga RM35.. Kalau beli dengan aku lagi murah..;D 


Diamond Foundation

  • Bedak asas. Diamond Foundation ni mengandungi SPF35 dan Minyak Biji Anggur. Kalau mengikut kajian yang aku pernah buat dulu pasal anggur (tisu kultur anggur), ia bertindak sebagai anti-oksidan. Bagus ke tak bagus ke tapi ia mampu menjaga kulit kita 8 jam dari sinaran UV dan pencemaran yang boleh 'harm' kulit kita. 
  • Aku dah pakai okay. Muka terasa sangat la flawless giteww. Macam suci murni. Anak murid sampai tegur, cedgu nampak lain la hari ni. Nampak muda. Tak macam sebelum ni. Okay, mereka cuma nak cakap aku ni dah tua. Cesss.
  • Yang lagi best, boleh kekal sampai 6 bulan sebab kuantiti die sangat banyak. Lagi satu padat. So, kalau kita select guna tangan pun ia tak kan membazir sebab tak cair sangat. Harga RM 59.90 rasanya takde masalah sebab boleh guna sampai setengah tahun kan.



Selamat terpengaruh dan mencuba okay~



3 comments:

OUTBOUND TRAINING DI MALANG said...

selamat pagi sahabat..

sedikit berbagi inspirasi pagi..

"belajar dari filosofi semut:
sesibuk apapun ia mencoba bertanya tentang kabar saudaranya atau hanya sekedar melempar senyum.
sebab senyum adalah hiasan terindah dari setiap raut muka seseorang.."

sudahkah anda tersenyum dengan saudaramu?

mari berbagi semangat pagi serta senyum terindah kita untuk meyambut pagi hari yang indah ini..
kami tunggu kunjungannya ya http://www.nolimitadventure.com/

YAT said...

aku sedang kering tak berduit utk mencantik-cantik. sobsobsob

mar yanie said...

ko tak perlu sbb dah sedia cantek kan..hahaha