Skip to main content

Mencari ketenangan dan kebahagiaan



Holla, hari ini pagi-pagi lagi dah keluar rumah. Tempat dituju adalah Taman Wetland @ Putrajaya. Dua jam aku tersesat dalam daerah Putrajaya, nak menangis rasanya, bukan apa pun cuma aku risau tak cukup duit nak isi minyak waduuuhhh giteww. Tambah lagi sekarang aku terpaksa membina muscles, maklum lah dah start bawak kereta manual. Nasib baik ada Aza, die yang duk kat tepi tolong aku pusing stereng. Memang terbaik la...

So, taknak cerita banyak, nak tepek picca sajorkk. This time picca tanpa editing. Motif? Nak tunjuk struktur muka aku dah elok sikit lepas gigih makan collagen Glow B White De' Herbs dan juga produk2 CNI. Korang mesti try hokkay!


Overview Taman Wetland, tenangnya setenang hatiku di saat  ini.



Sebenarnya ia tanpa dirancang, bangun pagi terasa amat sunyi then aku terus kejut aza, jum breakfirst kat Taman Wetland!


Beralaskan rumput semata-mata..;)

Okay, hampir bersinar polistrin,makan dengan lahapnya.

Aku dah siap, aza belum lagi sebab nasik die banyak. Aku dayet teheee



OMG..u've got a phone call?? Amazing..


camwhore..takde sape nak snap pic kitorang T T
Jgn snap gamba aku la wei..

Aku yang selekeh.
"Kau memang selekeh la, messy. Patot la takde orang nak kan kau. It's fact!" Lalalalala. Okay, dah habis jenjalan kat Taman Wetland, we're rushing to Paya Indah Wetland, my sis' house. Baru pindah rumah baru, then aku diwajibkan datang untuk punggah barang-barang. Yeah, i am multi-tasking person rite now.


Bahagianya berjimba-jimba dengan korang.

Checking barang.

Penat tanpa buat apa-apa haha

Kepenatan sambil memerhatikan gelagat anak2 buah.
Last! 
Hari ini mood malas, pakai tudung segera. Dah agak lama tak menyarung tudung syria. Aku kurang minat tudung camni sebab melekat je kat muka. Rimas kalau orang nengok jerawat aku tehee. Aku ni pemiat setia tudung bawal, cuma hari ni kemalasan yang amat sangat.

Okay la, bye korang..;)




Comments

YAT said…
Kalo aku pkai syria, xdpt nak sorok jerawat kt pipi. hehe :p
aimaniman said…
eee penatnya nak kemas rumah,.. masih terasa2 lagi kepenantan akak 4 tahun lepas... x mo pindah lagi laa..
mar yanie said…
yatt...memang!! aku anti syria tp sbb aku mls gile nk iron tudung kn, main rembat je td. aku rs segala-galanya yg ada kt muka sgt terdedah even hidung yg kemek pun..hahaha
mar yanie said…
Sis...mmg penat.rs mcm nk pindah tp nk bawak diri je kan.mls nk angkut barang semua.biar barang tu jalan sendiri ke rumah baru..;)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…