Skip to main content

Tak suka reunion.



Reunion....

Saya mengaku bahawa saya adalah di antara orang yang paling LIAT sekali untuk attend mana-mana reunion.


Antara sebab-sebabnya ialah;


I am nobody

  • Cuma kadangkala saya berfikir, siapa saya kepada mereka? Kalaupun saya tiada, reunion tidak terjejas sikit pun.

I have nothing to share
  • Takde benda menarik pun untuk dikongsi bersama. Kerja tak seberapa, kereta takde dan bla bla bla....apatah lagi kalau masuk bab-bab pasangan hidup uwekkzz.

Seriously, saya sangat malu untuk berjumpa kawan-kawan lama. Antara topik utama yang akan di tanya mestilah "Kerja apa sekarang?" "Datang dengan apa ni? (KTM jeww)". 


Beberapa bulan yang lepas, saya jumpa 2 3 orang kawan lama yang memang saya teringin sangat nak jumpa. Rindu, mungkin. They're medic students. Bila jumpa seronok dengar diorang borak pasal hal-hal dan masa depan budak medic. Dalam hati rasa menyesal jugak la datang huhu. Balik rumah, terus murung. Kenapa la hidup orang lain indah belaka. 


Ya Allah, kuatkanlah hamba-Mu yang lemah ini. 






Comments

lek la maryani... maybe blom rezki lg kot...
reunion sonok per... jumpa kawan2... klu kita x leh happy tuk pencapaian dri kita... per salahnya kita happy tuk pencapaian org len...
alya said…
sabar ye yani...kene kuat semangat. jgn sedey2, nnt dah tak comel la..Tu rezeki masing2, masa dpn kita tatau lg. Insyallah, Allah dah ada perancangan terbaik untuk kita.Setiap org ada ujian msg2.Mungkin kita nmpak indah tp percayalah setiap yg berlaku ada hikmahnya... chill up dear.
mar yanie said…
thank u yen & alya..;)
mar yanie said…
thank u yen & alya..;)
Muhyiddin said…
bersabarla duhai mar..rezeki masing2 telah ditentukan oleh Allah..klu berusaha mcm mne pun klu mmg ditakdirkn bkn bdk medik x jd jugak..sy dlu mmg minat ngn medik tp dh bce byk buku lame2 x kesampain cita2 tu..tup lari bidang jd menteri mcm best..tp men barn buddy lg best.
tp apa2 pun jd la yg terbaik dlm bidang anda..lakukn dgn ikhlas
dan ingatla kata2 ini semasa anda berduka "ini akan berakhir"
p/s: undi la saya..
YAT said…
aku tak suka reunion sebab jerawat aku dari dulu sampai sekarang ade je!! hahaha
mar yanie said…
yattt.tu salah satu faktor penting jgk la.dulu muka aku PERNAH licin.keh3. lg 1,dulu aku plg tngi.skang klu jumpe aku plg kemetot.cetttt

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…