Skip to main content

Maxis vs celcom



Holla....


Iolss tengah confused nak pakai line mane satu. Maxis atau celcom? Nak pakai dua-dua? Pakai satu pun tak terjaga. I mean tak sempat nak topap. Pokai maaakk..tsk tsk tsk..


Dah 7 tahun aku pakai line maxis. Jangan tak tahu line celcom, digi, umobile pun aku ada pakai jugak suatu ketika dulu tapi silih berganti macam tu je. Maxis tetap dihatiku. Dulu aku pakai DIGI sebab......atas sebab yang sangat bodoh. Nak kacau ex-boypren. C'mon la Mariani, tak pernah habis dengan kenangan kau ngeh3. Lepas 2 3 bulan baru aku realize bodohnye aku ni tukar-tukar sim card sampai bateri henpon kondem. Time tu nak beli dua henpon tak mampu. Tu pun setakat pakai henpon 3310. Korang boleh imagine kan camne kalau henpon nokia 3310 kondem? Nak call orang pun kene ready awal-awal lagi cucuk charger.


Pastu konon aku merajuk, nak menjauhkan diri la. Aku pakai celcom kejap. Yela, konon je semua tu. Takut bekas pakwe contact aku kat no maxis. Kalau dia accidentally contact aku pastu tak dapat, aku nak dia tahu la aku dah move on kan. Padahal HARAM dia langsung tak contact aku wei. Sadis kan? Aku memang malang dalam percintaan sobs sobs sobs.


Ada satu masa tu aku kuar outing kat Giant Taman U. Ada orang promot no UMOBILE. Time tu aku memang gila-gila. Skang ni je baru matured ahakss. Aku & Aza beli no umobile. Kalau tak silap RM5 kot. Pastu ada airtime RM5 jugak dalam tu. Aku beli sebab boleh call free dengan sama line as long as no tu bertopap. Takleh expired. Aku beli je sebab dah mampu ada dua henpon kan. Then, gila tak gila nak menunjukkan yang aku dan aza ni single-mingle, kitorang berkomunikasi melalui telepon walaupun duk sebelah bilik. Free call la katakan. Nak ajak bergosip call jap "Aza, datang bilik sekarang" hahahaha. Senang, pantas, cekap.


Tapi nombor maxis aku tak pernah bertukar. Time single dulu kan, aku boleh kumpul kredit sampai RM60 sebab asyik topap tapi cepat sangat expired kan. Sampai la muncul Youth Club yang airtime kekal sampai tahun 2013 khenn. Aku memang poket tebal la time tu orang duk gigih topap aku boleh relax guna kredit yang aku kumpul sebelum ni ehehehe.


Kejap, aku nak cite apa sebenar nye nih? Owh, aku dah decide nak guna celcom. BUKAN sebab nak melarikan/menjauhkan diri. KAlau jauhkan diri sekalipun, ade orang amik kesah ke mek? ahahaha. Aku baru perasan yang family aku semua guna no celcom hahahaha. Baru perasan hokay. Pastu kawan-kawan baik aku pun guna celcom.


Pada pandangan mata kasar aku la, maxis ni macam sesuai untuk budak-budak yang masih belajar je. Orang yang guna celcom pulak lebih kepada yang dah berkerjaya walaupun bergaji kecik kehkehkeh. Okay, aku dah beli no celcom dah pun cuma tunggu nak beli henpon cikai satu lagi. Dah jumpa nokia paling simple RM88. Voleyy la kan. Tapi aku still on maxis sebab semua urusan kerja, dalam resume, jobstreet aku dah letak info no maxis.


Sorry yatt, aku tak taw model ape,aku curik pic ko. Kat sini RM88. ;D  Aku suka cadar hello kitty ittew


P/s; lagi satu katakan lah kalau ada orang suka aku tu adalah pengguna celcom, so tak payah aku nak menggigihkan diri beli no celcom. Nampak sangat la kan kau ni gelojoh. Kena relax and cool. Peace.


Comments

dye.yana said…
stay je dengan celcom. celcom u-pax pun best sebab kredit tak akan expired sampai umur kita 25 tahun. lama tu woooo
mar yanie said…
yana..iolss dh umur 24 thn.serba salah je nk beli u-pax pn..sobbbsss
YAT said…
kah3! sengal giler oke!!! ko bli hp tu jgk ke? best kan? haha.

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…