Sunday, June 17, 2012

Mana satu watak anda?





Aku jalan-jalan kat dinding orang semalam. Hebat kan? Ingat cicakman je ke mampu jalan kat dinding. Aku pun voleyyy tapi cuma didnding fesbuk je buat masa skang ni teheeee. Tiba-tiba aku terjumpa ni. Dari no 1 sampai la no 10, aku bantai gelak tak berhenti. Terasa weh. Memang aku tak buat benda tu semua tapi aku pernah la jugak terpikir nak buat. Hahaha. Especially yang no 8. Nak tunjuk la kite ade henpon canggih hewhewhew.




Watak – Watak Pengguna Di Facebook

1. MODEL ↓
Tukar gambar setiap hari

2. PENJENAYAH ↓
Tukar nama setiap hari…

3. OVER ACTING @ PERASAN BAGUS ↓
Namanya menggunakan simbol² sehingga menyusahkan kwn² nak cari terutamanya ketika kecemasan (Contoh - 71M@T -> Jimat)

4. WARTAWAN ↓
suka menyebarkan pesanan, walaupun tak penting !

5. PENGGANAS ↓
Suka menyebarkan link yang menakutkan (contoh : sila sebarkan pesanan ini jika tidak anda akan ditimpa kesusahan @ bencana etc)

6. BINTANG FILEM ↓
Suka update status setiap 5 minit

7. BINGUNG ↓
Tidak dapat membezakan ruang untuk wall post atau status -.-’

8. PERASAN HEBAT ↓
Selalu melaporkan dimana lokasi semasa setiap masa ! Contoh ( otw ke Mydin Mall ) kemudian ( di Mydin Mall shopping jap ) kemudian ( karaoke di Mydin Mall ) bla..bla..bla.. Semuanya berlaku dlm 1 jam. So annoying okayy ==”

9. BUDAK HINGUSAN ↓
Selalu menampilkan gambar dgn gaya aksi ! (contohnya amek gmbr dgn mulut terbuka luas, tak takut ke lalat masuk dlm mulut ?

10. SHOWOFF ↓
Nak makan pun siap ambil gambar dulu dan dibuat pic profile.







SILA TERASA OKAY!!!





2 comments:

YAT said...

Yes, no 8. - tapi tujuan nak menunjuk yg aku bkn dok dlm gua or teperap kt umah je. wakaka! selain tu, mane tau peminat iols nak jumpe, bole la segera ketempat yg iols bgtau tu.

Yg no 10 - iols suke wat ore lain kecur air liur biar menitik2 + iols nak share mknn best. sbb iols slalu cari mknn best thru post2 ore lain jgk.

skrg iols nak berjinak-jinak jd no 9. hahaha. ;p uols bkn yg nombor 1 kew??!

sekian. wahahaha

mar yanie said...

wakawaka ei ei..aku pn kadang2 no 10 terbabas masuk list.

dulu yg no 6 tu pn ade buat gak..kah3..