Skip to main content

Penangan Juliet Beauty Soap



Holla.. Selamat pagi para jelitawan semua.


Macam biasa la, ahkak ada kelapangan pagi ni terasa macam nak review produk baru. Masih lagi produk keluaran D'herbs iaitu pencuci muka Juliet Beaty Soap-Callagen. Ceitt, nak jugak taruk collagen teww. Dengar je collagen mesti semua wowww. Collagen? Ala yang boleh bagi tegang muka macam nenek Anita Sarawak tu teheeee. Mana Anita Sarawak skang ni? Cam dah lama tak dengar khabar berita *kpochi*.


Chomel kan model?


Kalau tengok kat kotak tu ada tulis "Cerah Sempurna Seawal 3 Hari". Korang percaya ke? Masa awal-awal aku beli aku ada tanya gak tuan kedai betul ke boleh cerah dalam masa 3 hari? Soalan bodoh aku untuk tahun ni. Cukuplah. Hahaha. Tapi aku rasa produk ni okay sikit menipu berbanding dengan produk Shahirah kan yang cerah dalam masa 5 minit. Itu memang meipu tahap grrrrrrr.....


Ramai pengguna produk ni kata okay. Memang tak putih dalam masa 3 hari tapi katanya okay la kalau nak dibandingkan dengan produk lain macam Natasya, de Wajah. Bau pun wangi jew, macam bau susu. Sesuai la dengan kulit kita terasa macam kulit bayi pulak teheee. 


Kalau korang nak sangat cerah sempurna, memang terbaik la kalau dilengkapkan lagi dengan pengambilan Glow B White Collagen. Aku pernah review kat sini

Harga Juliet Beauty Soap RM 19.90 dan Glow B White RM 36.90.  Ini harga pasaran la. Mungkin korang boleh dapatkan harga around RM 18.00 dan RM 35.00. Kalau dengan aku?? Aku tak jual tapi kalau ada request, iolsss boleh je pos..Harga mestilah murah sikit :D.


Okay, tata~


 

Comments

dye.yana said…
macam best je. tapi tak reti la pakai sabun. leceh kalau nak travel.
mar yanie said…
haaa..yg tu mmg susah sikit la klu nk bwk travel..T T
YAT said…
amboi, chekkk.. bisnes baikk.. produk jerawat hilang dlm ms 5minit ade x?
mar yanie said…
yg tu bkn jerawat je hilang ngan muka2 sekali hangus..wakaka

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…