Skip to main content

Sekadar untuk lebih memahami berbanding orang lain



Holla..


Sejak takde buat kerja ni, i really appreciate setiap saat yang ada ni. I guess ramai antara korang ikut cerita 'Tentang Dhia' kan? Tapi  bukan nak citer pasal tu, ni pasal drama baru......Gemersik Kalbu hehehe..




Don't worry. Baru je start beberapa hari yang lalu. Masih sempat nak paham jalan citer.










Sape pelakon?? Ala, yang menang artis wanita tercantik undian akhbar My Metro online teww la.. Ayu Raudhah. Tapi dalam citer ni dia agak debab sikit. Bukan sikit kooot kehkehkeh. Hero? Aqasha, Fazreen Dafi..




Tapi...............




Bila ramai sangat yang huhahuhahuha kat facebook yang citer ni adalah adaptasi dari novel terkenal Anis Ayuni, perggghhh cepat jer aku pegi beli novel die. Baru semalam beli kat Popular Jusco Taman Equine. Please note, POPULAR Bookstore!!. How i missed Popular sobbies.




RM 19.90




Biase la manusia kan. Sentiasa nak ke depan berbanding orang lain. Pasni kalau orang tanye, aku boleh jawab jalan citer die sambil kembang hidung. Tapi,that's not the point la. Aku beli sebab nak paham kan jalan citer die. Kadang-kadang bukan nya mengadap 1 jam betol-betol depan tv layan citer tu. Kalau layankan jugak, sah maghrib kau tak semayang! 




So, sape2 yang berminat nak beli novel ni sila lah beli. Menarik jugak walaupun aku baru je baca sikit. Aku nak baca chapter by chapter and refer kat tv. Sebelum start episod hari ni, aku akan cuba baca beberapa chapter yang ke hadapan wakakakaka. Nanti aku boleh gebang kronologi citer ni kat kak ipar aku muahehehe.






Selamat membaca dan menonton~









Comments

mar yanie said…
mesti la novel lg best..drama dh byk cut..:)
Michiko Pieces said…
kt prima pn ada cerita adaptasi dr novel Bicara Hati.. cite tu pun best.. rasanye pernah bc novel die..huhu
mar yanie said…
bicara hati!! zaman kita form 2 kot..best gak..;)
Tema Hitomi said…
yanie!! bicara hati best...heroin comel n blakon pn best, x kaku mcm lisa surihani. no offense! i hate lisa surihani hahaa...tengku syahran(sharnaaz) tu sweet giler...jatuh cintaaaaa~~~
mar yanie said…
tema..sharnaaz tu dh milik shila amzah..ngeh3...


umah abg aku ni xde astrok..x ley tgk..T T

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…