Thursday, January 5, 2012

Sekadar untuk lebih memahami berbanding orang lain



Holla..


Sejak takde buat kerja ni, i really appreciate setiap saat yang ada ni. I guess ramai antara korang ikut cerita 'Tentang Dhia' kan? Tapi  bukan nak citer pasal tu, ni pasal drama baru......Gemersik Kalbu hehehe..




Don't worry. Baru je start beberapa hari yang lalu. Masih sempat nak paham jalan citer.










Sape pelakon?? Ala, yang menang artis wanita tercantik undian akhbar My Metro online teww la.. Ayu Raudhah. Tapi dalam citer ni dia agak debab sikit. Bukan sikit kooot kehkehkeh. Hero? Aqasha, Fazreen Dafi..




Tapi...............




Bila ramai sangat yang huhahuhahuha kat facebook yang citer ni adalah adaptasi dari novel terkenal Anis Ayuni, perggghhh cepat jer aku pegi beli novel die. Baru semalam beli kat Popular Jusco Taman Equine. Please note, POPULAR Bookstore!!. How i missed Popular sobbies.




RM 19.90




Biase la manusia kan. Sentiasa nak ke depan berbanding orang lain. Pasni kalau orang tanye, aku boleh jawab jalan citer die sambil kembang hidung. Tapi,that's not the point la. Aku beli sebab nak paham kan jalan citer die. Kadang-kadang bukan nya mengadap 1 jam betol-betol depan tv layan citer tu. Kalau layankan jugak, sah maghrib kau tak semayang! 




So, sape2 yang berminat nak beli novel ni sila lah beli. Menarik jugak walaupun aku baru je baca sikit. Aku nak baca chapter by chapter and refer kat tv. Sebelum start episod hari ni, aku akan cuba baca beberapa chapter yang ke hadapan wakakakaka. Nanti aku boleh gebang kronologi citer ni kat kak ipar aku muahehehe.






Selamat membaca dan menonton~









6 comments:

twinkle twinkle said...

novel lagi best :)

mar yanie said...

mesti la novel lg best..drama dh byk cut..:)

Michiko Pieces said...

kt prima pn ada cerita adaptasi dr novel Bicara Hati.. cite tu pun best.. rasanye pernah bc novel die..huhu

mar yanie said...

bicara hati!! zaman kita form 2 kot..best gak..;)

Tema Hitomi said...

yanie!! bicara hati best...heroin comel n blakon pn best, x kaku mcm lisa surihani. no offense! i hate lisa surihani hahaa...tengku syahran(sharnaaz) tu sweet giler...jatuh cintaaaaa~~~

mar yanie said...

tema..sharnaaz tu dh milik shila amzah..ngeh3...


umah abg aku ni xde astrok..x ley tgk..T T