Skip to main content

Produk Skin Care Terbaik dari CNI



Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care

CNI Basic Skin Care A - RM 204.00
  • Skin Wash 1A
  • Skin Soothe 2
  • Skin Moist 3A

Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww

Skin Wash A
  • Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalam
Skin Soothe 2
  • Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.
Skin Moist 3A
  • Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini kulit nampak lembap (tak kering) dan berseri.

CNI Basic Skin Care B - RM 204.00
  • Skin Wash 1B
  • Skin Soothe 2
  • Skin Repair 3B
Set B pulak special untuk kulit muka yang berjerawat dan berminyak. Nampak macam sama kan tapi ada beza. Contoh; Skin Wash 1B. Kalau yang set A; Skin Wash 1A. Jangan tertukar ye.

Skin Wash 1B
  • Mengimbangi sebum, anti radang. Insyaallah, muka tak merah sangat sebab jerawat. Saya pernah pakai dulu, memang okay.
Skin Repair 3B
  • Mengecilkan liang-liang roma. TRUE!! Sangat berkesan untuk ini.
  • Menyubur dan memulihkan kulit yang terjejas.

CNI Skin Balance Essence - RM86.40


  • Mengimbangi pengeluaran sebum, kecut liang roma, mengurangkan keradangan (muka tak merah lagi), menghilangkan jerawat.
  • Untuk kulit yang bermasalah sesuai pakai yang ini.

CNI Skin Booster 7 - RM 79.20

  • Melembut dan menanggalkan sel kulit mati, membuang sebum dan kotoran dalam liang roma. Kulit jadi lebih subur. Tapi awas! Tak boleh apply dalam kuantiti yang banyak takut ada kesan hitam. Dia punya progress cepat sikit.

Okay, tak semestinya korang kena beli semua. Cuma saya dah highlight kan antara produk yang utama yang berkesan. Banyak lagi rangkaian produk kecantikan nya. Macam saya sendiri, saya beli mix and match;
  • Skin Wash 1A
  • Skin Soothe 2
  • Skin Repair 3B 
Ikut kesesuaian kulit muka sebab dulu saya pernah guna Skin Balance Essence. Masa tu memang kulit agak teruk. 

Mahal???? Memang mahal. Tapi bagi saya yang pernah guna, produk ni berkesan. Tak berani nak jamin, korang kena try dulu ok. Harga yang tertera kat atas tu adalah for non member. Untuk member, ade less hampir RM10-30 bagi setiap produk. 

Saya seorang yang sangat concern dengan korang semua yang punya masalah kulit. So, let's have a change! Selamat mencuba okay!


Comments

YAT said…
ko da mcm agen CNI. hehe. aku pon concern ttg mslh kulit org lain. yela, kte pon rs ape yg org2 mcm kte rs kn.. tp tula efek lain2 ikut kulit muka. mcm AM yg ak try. nnt da sbln gna ak nak bg review. heheh
mar yanie said…
okay..aku tngu review aura maya
SolacEvy said…
saya pernah cuba Skin Balance Essence. Memang berkesan. Kulit saya jenis berminyak. Setiap malam guna, dan lama-lama saya rasa pori-pori saya mengecil. Yang bestnye, kalau ada jerawat nak tumbuh, lekas2 apply benda ni dan biarkan semalaman, esoknya jerawat tak jadi tumbuh! hehe..
SolacEvy said…
saya pernah cuba Skin Balance Essence. Memang berkesan. Kulit saya jenis berminyak. Setiap malam guna, dan lama-lama saya rasa pori-pori saya mengecil. Yang bestnye, kalau ada jerawat nak tumbuh, lekas2 apply benda ni dan biarkan semalaman, esoknya jerawat tak jadi tumbuh! hehe..
mar yanie said…
evy...kan? sy mmg puas hati la guna produk ni. pori2 mmg mengecil.wlupun mahal tp rs berbaloi..;)

no worries..
Anonymous said…
Skin Balance Essence tu dulu namanya Pimple Lotion...saya pun pernah guna, memang kecut jerawat yg besar2 tu, kulit beransur sembuh dari jerawat. Memang berkesan! TQ CNI :)
Anonymous said…
Sy sedang menggunakan skin balance essence tu sekarang.nk tnya berapa lma bole nampak kesan klau klit kita ada jerawat?
Anonymous said…
Selepas pakai skin wash, kena pakai skin soothe ke dulu sebelum pakai skin balance essence? or boleh je pakai skin balance essence terus selepas pakai skin wash?

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Sales Executive??

Sales Executive.

Tiba-tiba teringat satu dialog beberapa tahun lepas masa berjumpa semula Dr. Azman (my co-supervisor Final Year Project) kat UTM;

Dr Azman  : Mariani, kerja apa sekarang?
Aku           : Tak kerja lagi dokter. Hari tu jadi cikgu ganti sekejap sambil sambil tunggu konvo la konon nak                    cari duit sikit-sikit.
Dr Azman  : Kenapa tak kerja? Susah ke nak dapat kerja?
Aku           : Takde lah dokter. Ada la jugak dapat dua tiga interview tapi position Sales Executive. Nak                           kena promote barang-barang makmal, kena pergi UKM la, UM la, UPM la, kena attend                             briefing pasal alat-alat terbaru. Tak minat lah dokter, lagi pun saya ni memang fail la bab nak                         mempromote barang-barang ni. Buat malu je kalau takde orang beli. Dah la taknak beli, siap                         buat muka lagi dekat kita. Iskkk malu lah saya.
Dr Azman  : Awak ni, belum cuba dah banyak complain. Bukan nak terima dulu,…