Skip to main content

Jom speku AJL26


Holla..


Baru lepas update belog 2 hari lepas, mentioned yang aku ni seorang yang up-to-date. Senang je nak jadi up-to-date. Kita bercakap pasal Anugerah Juara Lagu 26 sekarang. Ye, sekarang! Terasa duduk bawah tempurung pulak kalau tak cakap pasal AJL tehee.


Taknak banyak cakap la, cuma nak speku sape yang bakal menang AJL malam esok. My choices goes to;



  • Awan Nano
  • Beribu Sesalan
  • Sedetik Lebih
  • Kekanda Adinda
  • Kisah Hati
  • Kalau Berpacaran
  • Gadis Semasa
  • sungai Lui

Pergghhh, macam semua je nak sumbat dalam top 3. Boleh gitewww? Biasa nya lagu yang ramai orang tak suka or benci tu la akan jadi juara. Lagu apakah?

Cinta Facebook?

Karma?

Wanita Seluruh Dunia?

Eh, aku suka je lagu wanita seluruh dunia. Lagu special untuk wanita macam aku kan? hakhak. Cuma aku tak berapa nak minat vokalis dia. Suara macho tak ingat. Aku lagi prefer Erul AF9 nyanyi masa dalam AF dulu. hek3

Cinta Muka Buku pun aku suka. Reminds me yang aku dulu pun bercinta melalui facebook jugak wakakaaka kantoiii. Lagu dia sangat catchy. Tak payanh nak pening kepala sangat.

Karma? Mungkin pujian untuk lirik dia yang penuh dengan meaning tapi lagu ni terlalu berat. Ye, aku dah timbang. 45kg. Sama berat macam berat badan aku. So, aku tak berapa nak minat. Music tak catchy, kena dengar banyak kali baru boleh suka. Unfortunately, aku dah berpuluh2 kali dengar, still aku tak minat. wakakaka. (Harap2 lagu ni jangan menang okay. peace)

Dalam banyak-banyak lagu, aku pilih Awan Nano. Aku pernah menangis tengok dia punya video clip. Feeling die memang kawwww. Aku harap Hafiz Suip ni boleh trim rambut dia sikit untuk AJL esok. Dah macam sarang lebah rupa nye kekekekeke. And aku membayangkan dia akan bawak awan masuk dalam studium nanti. Insyaallah.

Aku minat 3 suara. Mungkin bagi Vokal Terbaik. Dan mungkin jugak ada tempat dalam top 3. 

Lagi aku suka lagu Kekanda Adinda sebenarnya. Gedik giler. Aku suke gedik! Comel je. Kalau Berpacaran pun lirik dia sarat dengan nasihat. Haaaa, jangan main-main kalau aku dah start jadi juri. Lagi hebat dari juri. Wahwahwah.

So, korang speku lagu mane yang akan menang?



Comments

tamsilankendiri said…
kantoi ko bcinta kt fb dulu! org sibuk2 wat psm, ko sibuk2 kat fb.haha
mar yanie said…
huarghhh. bkn ngan mukmin weh..nagn mat saleh ms awal2 fb ade..wakakaka... bukan mat saleh jgk, lbh kurang awang hitam.. hakhak
YAT said…
wah nyahhh, taste omputih nampak! haha

pemenang AJL mlm ni jatuh kepada......................... SEDETIK LEBIH!!!!!!

and pls pls pls pls pls pls, yuna takyah menang pape mlm ni. aku bkn jeles sebab tak mampu menggayakan tudung bungkus ataupun baju angkasawan yuna, tapi lagu2 dia aku tak minat!

best lg lagu gigit-gigit cuping telinga kecil. hahahah
mar yanie said…
aku nak awan nano menang weyh! serius awan nano!
YAT said…
wehh pool kat forum skrg awan nano & cinta muka buku ranking 1st. % org vote sme..

cinta muka buku??! adoi takkan plak.. lagu ni mmg best, catchy, tp blom thp layak menang AJL (menurut pndangan aku sbgai juri profesional)..

2nd ranking goes to beribu sesalan. yg ni mmg ok kalo menang..
YAT said…
oooo ko msti vote awan nano byk2 kt forum :p
mar yanie said…
aku vote awan nano weh! top 3 aku ramal awan nano, beribu sesalan, kalau berpacaran, sg lui.

vokal-hafiz/alyah.

persembahan terbaik xtaw. arap2 noraniza idris mng. kah3

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…