Thursday, May 19, 2011

Bakal menamatkan status.........

oooppppssss

bukan status single atau nak tunang atau nak kawem, ape benda semua tu? Tak boleh cakap pasal benda alah tu kalau duit beribu-riban nak kumpul sendiri pun tak mampu lagi (mood: jelesh ngan kawan2 yang dah tunang, mana dorang korek duit eh). Paling lekeh nak bagi RM50 bulan-bulan kat mak pun tak mampu lagi. Tak tambah lagi nak bayar balik pinjaman PTPTIPU aka PTPTN. Entah sempat ke nak habis bayar.

TAPI

Alhamdulillah
After this, I'm gonna put a stop to be a penanam anggur tegar!
Yeah! Yeah! Yeah! Dapat kerja! Tapi takyah la gebang-gebang sangat kerja apa okay. Selagi tak dapat kerja government yang entah dapat ke tidak, selagi tu taknak gebang kerja apa. Tapi cukup lah untuk cari duit poket dan tambah pengalaman. Now, I could see that the experience teramatlah berharga. Saya dapat kerja ni pun sebab pengalaman kerja yang dulu. Berbaloi bukan?

Petang tadi saya dapat call dari company dot dot dot.

Joey  : Hello, may i speak to Mariani?
Me    : Yes, i'm here
Joey  : Oh yeah, regarding to the interview that u had attended on last week, we had a discussion and finally    we're decided to hire u
Me    : Oh, tq so muchh
Joey  : Since u're so friendly, very cheerful person and FLUENT in english, we think u're deserve to fill a position here.
Me    : Thank YOU!

HAHAHAHAHA.....saya bukan nak perasan. Tapi saya rasa Joey tu sangat over memuji sebab masa interview tu saya tak friendly pun. Tell me how to look friendly after waiting almost 2 hours kaki semua lenguh muka berminyak dan masuk dalam interview. Dah tak mampu tersenyum beb. Dah la penat pegi tempat interview naek BUS. hahaha. 

Dan paling tak boleh diterima, Joey cakap saya ni fluent in english. Totally NOT!! Kawan-kawan yang mengenali saya, sila reveal siapa saya yang sebenarnya? Nak speaking english pun malu. Tapi terharu jugak la sebab Joey berusaha keras untuk menjaga hati saya dan berusaha untuk mengembangkan lubang hidung ni dengan pujian-pujian yang erkkkk. Mungkin 'working experience' has made me qualified to that position. TQ so much!

AND i have reasons to be super duper happy actually. My fren, Azriena@Aza yang pada mulanya di ajak untuk teman saya dan saya pun tolak dia ke bilik interview oh sungguh tak sia-sia sebab dia pun dapat jugak. Jawatan pun sama. Syukur YA ALLAH! Walaupun saya tahu yang kami tak kan dilemparkan bertugas di tempat yang sama but i'm glad to say that WE ARE NOT A PENGANGGUR TEGAR LAGI!!

Yahoooo!!

lepas interview hari tu saya & aza serang rasa mas, tersangat lapar.


my fren, Aza..a super duper cute!

thak you!

4 comments:

atiq atikah said...

congrate to both of u!!!cpt dtg blnje .hehe

mar yanie said...

atiq..lambat lg tu..hahaha

Zahira said...

congratulations mariani! =)

mar yanie said...

tq zahira..:D