Skip to main content

Bakal menamatkan status.........

oooppppssss

bukan status single atau nak tunang atau nak kawem, ape benda semua tu? Tak boleh cakap pasal benda alah tu kalau duit beribu-riban nak kumpul sendiri pun tak mampu lagi (mood: jelesh ngan kawan2 yang dah tunang, mana dorang korek duit eh). Paling lekeh nak bagi RM50 bulan-bulan kat mak pun tak mampu lagi. Tak tambah lagi nak bayar balik pinjaman PTPTIPU aka PTPTN. Entah sempat ke nak habis bayar.

TAPI

Alhamdulillah
After this, I'm gonna put a stop to be a penanam anggur tegar!
Yeah! Yeah! Yeah! Dapat kerja! Tapi takyah la gebang-gebang sangat kerja apa okay. Selagi tak dapat kerja government yang entah dapat ke tidak, selagi tu taknak gebang kerja apa. Tapi cukup lah untuk cari duit poket dan tambah pengalaman. Now, I could see that the experience teramatlah berharga. Saya dapat kerja ni pun sebab pengalaman kerja yang dulu. Berbaloi bukan?

Petang tadi saya dapat call dari company dot dot dot.

Joey  : Hello, may i speak to Mariani?
Me    : Yes, i'm here
Joey  : Oh yeah, regarding to the interview that u had attended on last week, we had a discussion and finally    we're decided to hire u
Me    : Oh, tq so muchh
Joey  : Since u're so friendly, very cheerful person and FLUENT in english, we think u're deserve to fill a position here.
Me    : Thank YOU!

HAHAHAHAHA.....saya bukan nak perasan. Tapi saya rasa Joey tu sangat over memuji sebab masa interview tu saya tak friendly pun. Tell me how to look friendly after waiting almost 2 hours kaki semua lenguh muka berminyak dan masuk dalam interview. Dah tak mampu tersenyum beb. Dah la penat pegi tempat interview naek BUS. hahaha. 

Dan paling tak boleh diterima, Joey cakap saya ni fluent in english. Totally NOT!! Kawan-kawan yang mengenali saya, sila reveal siapa saya yang sebenarnya? Nak speaking english pun malu. Tapi terharu jugak la sebab Joey berusaha keras untuk menjaga hati saya dan berusaha untuk mengembangkan lubang hidung ni dengan pujian-pujian yang erkkkk. Mungkin 'working experience' has made me qualified to that position. TQ so much!

AND i have reasons to be super duper happy actually. My fren, Azriena@Aza yang pada mulanya di ajak untuk teman saya dan saya pun tolak dia ke bilik interview oh sungguh tak sia-sia sebab dia pun dapat jugak. Jawatan pun sama. Syukur YA ALLAH! Walaupun saya tahu yang kami tak kan dilemparkan bertugas di tempat yang sama but i'm glad to say that WE ARE NOT A PENGANGGUR TEGAR LAGI!!

Yahoooo!!

lepas interview hari tu saya & aza serang rasa mas, tersangat lapar.


my fren, Aza..a super duper cute!

thak you!

Comments

atiq atikah said…
congrate to both of u!!!cpt dtg blnje .hehe
mar yanie said…
atiq..lambat lg tu..hahaha
Zahira said…
congratulations mariani! =)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…