Skip to main content

Malaysia dah tak selamat lagi.


Lately, benda-benda yang berlaku kat Malaysia ni membuatkan saya terasa macam duk kat negara Eropah pulak. Orang-orang makin menggila, mengganas, mental semua la. Hobi orang-orang Malaysia dah makin advanced. Takde lagi yang duk lepak bawah pokok petik gitar, naik haji turun haji tapi tak pernah dapat title the real 'haji' sebab setakat main dam haji je pun. 


Orang-orang sekarang dah bertukar hobi, mungkin saya yang ketinggalan. Dulu-dulu orang bakar sampah tapi sekarang dah tak main la sampah, bakar rumah terus. Budak kicik dah tak main guli tapi main PSP, facebook! Tak cukup dengan tu, ada lagi yang mental. Siapa? Acid-splasher! Dia ingat main simbah-simbah acid ni macam mandi-manda kat tepi pantai kot.


Paling latest berlaku semalam kat area Kuala lumpur. Scary ouhh. Tahu tak effect dia sangat besar. Selain menimbulkan trauma dan ketakutan pada orang ramai, penganggur-penganggur kehormat macam saya akan terus duk kat rumah jer. Nak keluar cari kerja pun takut. Boleh jadi alasan ker?



Call the police at Rakan Cop hotline (03-2115 9999) or SMS POLISKL at 32728.


 A 26-year-old woman was driving near Central Market at around 7.30am on Friday when a motorcyclist rode up beside her and knocked on her window.
“The woman, who was on her way to work, ignored the motorcyclist and continued driving.
“The man suddenly opened a mineral water bottle and splashed a pink liquid on her car windscreen and rode off,” he said.
He said the woman drove to a nearby petrol station to wash off the liquid. SAC Ku said the woman also claimed that she was approached by a man at the petrol station who said he had taken a photo of the splasher.
“He told the woman that he would email her the photo which he had taken with his mobile phone,” he said, adding that the woman had yet to receive any photograph.


To ladies, please put an extra safety okay!!

Comments

ArulchelseA said…
berhati2 dijalan raya...
mar yanie said…
bukan stakat jalan raya jer skang ni..mane2 tempat kena take care..every seconds..T T
atiq atikah said…
if tertumpah acid kat tgn n kaki mcm i?huhu
mar yanie said…
atiq..yg tu tak kesian..hahahaha
Dayana Nasir said…
disebabkan mamat ini lah jadi takut nak jalan2 kat kL tu. setakat pergi mana-mana shopping complex je berani.
mar yanie said…
takut splasher2 ni wat operasi kt shopink..scaryyy!!
ouh sengal mamat ni. physco giler.
mar yanie said…
yup khal..best word to use-pshyco! semua org trauma..sobs

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Produk Skin Care Terbaik dari CNI

Holla....


Actually, dah lama teringin nak update belog tapi skang busy sikit. Busy dengan majlis kawen orang. Majlis kawen sendiri? eheh relax, lambat lagi. So, bersesuaian sangat la entry kali ni pasal beauty, again. Yup, again! Kenapa again? Sebab dalam belog ni dah banyak produk kecantikan yang dah di review. 


Kepada sesiapa yang bakal berkahwin atau bertunang ke apa tapi risau muka tak cantik, jerawat banyak, parut, muka tak glowing.....harap-harap produk ini akan jadi solution yang terakhir untuk korang semua. Yer, yang terakhir! After this, takde lagi produk lain. Insyaallah.




Produk CNI Skin Care
CNI Basic Skin Care A - RM 204.00 Skin Wash 1ASkin Soothe 2Skin Moist 3A
Yang ni special untuk muka-muka yang kurang naik jerawat tapi masih lagi ada jerawat manja-manja gitewww
Skin Wash A Sabun tanpa buih, menanggalkan solekan, membersih secara mendalamSkin Soothe 2 Kekalkan kelembapan dalaman, mengimbangi pH kulit. Macam toner.Skin Moist 3A Meningkatkan keanjalan kulit. Kalau pakai yang ini ku…