Wednesday, May 25, 2011

Malaysia dah tak selamat lagi.


Lately, benda-benda yang berlaku kat Malaysia ni membuatkan saya terasa macam duk kat negara Eropah pulak. Orang-orang makin menggila, mengganas, mental semua la. Hobi orang-orang Malaysia dah makin advanced. Takde lagi yang duk lepak bawah pokok petik gitar, naik haji turun haji tapi tak pernah dapat title the real 'haji' sebab setakat main dam haji je pun. 


Orang-orang sekarang dah bertukar hobi, mungkin saya yang ketinggalan. Dulu-dulu orang bakar sampah tapi sekarang dah tak main la sampah, bakar rumah terus. Budak kicik dah tak main guli tapi main PSP, facebook! Tak cukup dengan tu, ada lagi yang mental. Siapa? Acid-splasher! Dia ingat main simbah-simbah acid ni macam mandi-manda kat tepi pantai kot.


Paling latest berlaku semalam kat area Kuala lumpur. Scary ouhh. Tahu tak effect dia sangat besar. Selain menimbulkan trauma dan ketakutan pada orang ramai, penganggur-penganggur kehormat macam saya akan terus duk kat rumah jer. Nak keluar cari kerja pun takut. Boleh jadi alasan ker?



Call the police at Rakan Cop hotline (03-2115 9999) or SMS POLISKL at 32728.


 A 26-year-old woman was driving near Central Market at around 7.30am on Friday when a motorcyclist rode up beside her and knocked on her window.
“The woman, who was on her way to work, ignored the motorcyclist and continued driving.
“The man suddenly opened a mineral water bottle and splashed a pink liquid on her car windscreen and rode off,” he said.
He said the woman drove to a nearby petrol station to wash off the liquid. SAC Ku said the woman also claimed that she was approached by a man at the petrol station who said he had taken a photo of the splasher.
“He told the woman that he would email her the photo which he had taken with his mobile phone,” he said, adding that the woman had yet to receive any photograph.


To ladies, please put an extra safety okay!!

8 comments:

ArulchelseA said...

berhati2 dijalan raya...

mar yanie said...

bukan stakat jalan raya jer skang ni..mane2 tempat kena take care..every seconds..T T

atiq atikah said...

if tertumpah acid kat tgn n kaki mcm i?huhu

mar yanie said...

atiq..yg tu tak kesian..hahahaha

Dayana Nasir said...

disebabkan mamat ini lah jadi takut nak jalan2 kat kL tu. setakat pergi mana-mana shopping complex je berani.

mar yanie said...

takut splasher2 ni wat operasi kt shopink..scaryyy!!

khalidahmacambaguss~O_o said...

ouh sengal mamat ni. physco giler.

mar yanie said...

yup khal..best word to use-pshyco! semua org trauma..sobs