Skip to main content

Final Mentor 5 yang hambar.



google2 jumpa ni


Ada something wrong dengan final mentor tadi. Macam-macam tak kena, kurang happening. Macam konsert mingguan biasa je. Audio system dia tak okay kot, suara lari dari mulut. Hah?? I mean, suara pergi dulu baru mulut bergerak. Tak syok kan macam tu. 


Tapi yang lagi menghambarkan bila keluar muka Nas Ahmad keh keh keh. YEAH! YEAH! YEAH! Rasanya kalau takde dia lagi okay kot. Kesian Nas Ahmad, tak pasal pasal kena kutuk tiap-tiap minggu.


Antara lagu baru protege2 ni, lagu Iqa yang paling menarik. Tengok la sape pulak yang compose. Besh sangat kooot. Lagi satu yang pelik dengan Iqa, kadang-kadang tengok muka dia macam Ayu Raudhah, tengok dari sisi lain nampak macam Tiz Zaqyah pulak. Tadi kuar muka Sarimah Ibrahim pun ada. Sampai tak boleh nak ingat muka sebenar dia macam mana.


tv3


Kalau ada anugerah untuk mentor paling vouge mestilah khas untuk Erra Fazira, ratu rambut palsu. Lawa sangat Erra ni. Makin tua makin lawa. Eh, artis semua macam tu la sekarang. Makin tua makin lawa makin tegang kulit nya macam Aznil Nawawi and Nenek Anita Sarawak..keh keh keh..


Comments

Adahunny said…
jadi betul la kot muko tiz zaqyah ngan ayu raudah nak ada iras..spupu aku oyak tokleh bezo duo ore tu dalam nurkasih..haha
mar yanie said…
hom..sama! jenis muka lebar kot..tp duwe2 howt! haha
mOon jOhari said…
paknil x ketara sgt...kak pah 2 tegang semacam tengOk...takOt pOng ada...

mmg lagu ika plg sedap...suka ika...
mekap shiha semalam mmg cun sgt...
mar yanie said…
moon...cube tgk yg dah makin tua yg lain..ifa raziah ker..makin tua makin menjadi..eheh..
ArulchelseA said…
salma tu menang apa sal..tk kena pun..ptt dah kalah dah spruh akhir..merepek je mentor..hehehe
YAT said…
aah! mulut n suara xsama! da mcm cte yg d translate.. haha
mar yanie said…
arul...biase la tu,kejutan nak kaut untung..kalau salma out ade lg ker org nak tengok mentor? tengok2 tv3 kena bakor..keh3..


Yat..taw xpe, hilang feeling nk nengok..

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Sales Executive??

Sales Executive.

Tiba-tiba teringat satu dialog beberapa tahun lepas masa berjumpa semula Dr. Azman (my co-supervisor Final Year Project) kat UTM;

Dr Azman  : Mariani, kerja apa sekarang?
Aku           : Tak kerja lagi dokter. Hari tu jadi cikgu ganti sekejap sambil sambil tunggu konvo la konon nak                    cari duit sikit-sikit.
Dr Azman  : Kenapa tak kerja? Susah ke nak dapat kerja?
Aku           : Takde lah dokter. Ada la jugak dapat dua tiga interview tapi position Sales Executive. Nak                           kena promote barang-barang makmal, kena pergi UKM la, UM la, UPM la, kena attend                             briefing pasal alat-alat terbaru. Tak minat lah dokter, lagi pun saya ni memang fail la bab nak                         mempromote barang-barang ni. Buat malu je kalau takde orang beli. Dah la taknak beli, siap                         buat muka lagi dekat kita. Iskkk malu lah saya.
Dr Azman  : Awak ni, belum cuba dah banyak complain. Bukan nak terima dulu,…