Skip to main content

Mencari bloglist baru



Lagak macam belog ni ade berpuluh ribu follower keh keh keh. Skang ni follower dah cecah 600 tapi nasib baik la saya ni jenis bukan yang perasan sebab saya taw yang betol-betol setia men'follow' rasanya tak sampai 20 orang kot hahaha. I really appreciated to those yang suka berblogwalking kat sini tinggal jejak dan terus follow dengan harapan suruh saya follow balik. Honestly saya tak berapa suka dengan 'deal' yang macam tu tapi really appreciated it.  


Even saya tak follow balik, I tried so hard untuk membalas jejak-jejak semua tapi sebab kuota berokband ni selalu terlebih pakai kadang-kadang line die lembap macam siput. Hari-hari buka belog asyik tengok bloglist sama jer. Tambah parah lagi kalau belog tu dah berbulan-bulan tak bergerak. So, saya nak cari beloglist baru. Boleh tinggal link okay. Sila-sila jangan malu. 


 

Comments

aen ashiqin said…
wow..byk fllow awk ya..sya ckit je follower. kalau belum follow,follow le aen.
.m y z. said…
BETUL2. FOLLOWERS SENANG NAK CARI TAPI READERS TU YANG SUSAH +___+

TINGGAL LINK YE?
http://myzziema.blogspot.com

sejak make over blog ni, ziema pun rombak balik bloglist and blog ni termasuk dalam bloglist ziema sebab banyak kali jugak kan komen entry ziema. really appreciate it ;)
mar yanie said…
belog ziema dah listed dah seblom ni..op kosh la kekal lagi..heee..tq dear..:)

Popular posts from this blog

TRENGKAS

Apa itu TRENGKAS?

Sape-sape yang rajin sangat mohon kerja kerajaan, mesti selalu jumpa perkataan "trengkas" kat borang permohonan. Namanye selalu jumpa tapi tahu tak apa benda tu? Aku pun baru terpanggil untuk menjalankan siasatan dengan lebih lanjut. Selama ni ignore je part trengkas ni. Owh, then no wonder la aku tak pernah dapat offer interview dari company kerajaan yang mana aku apply. Mungkin sebab tak isi bahagian trengkas ni kot.

Mari la kita sama-sama belajar yer. TRENGKAS berasal dari dua perkataan iaitu Tulisan Ringkas. Nak tahu macam mana rupa bentuk trengkas, come closer. Sila zoom betol-betol okay!


Sekali pandang macam tulisan jawi tapi dua tiga kali pandang macam cacing pulak. Sebenarnya kita jarang guna trengkas ni. Selalunya kita guna short form. Contoh; Yang-yg, cantik-cntk. Biasanya time ber-sms la kita guna sebab nak jimat kredit kan. Contoh lain;
AKA = also known as OTW = on the way ASAP = as soon as possible  

Sape yang selalu guna trengkas? Aku dah try …

Starter pack Bio-essence Bird's Nest

Oh oh oh.. I check kat stat rupa-rupanya ramai yang terjah belog ni sebab nak baca reviews alat-alat kecantikan yang i dah banyak review kat sini especially Bio-essence Bird's Nest. Sebelum ni saya pernah buat review kat sini. And my review untuk produk ni sangat bad. Takut nye kalau saya dah mempengaruhi semua orang jangan guna produk bio-essence ni. Padahal teknik pemakaian saya dah salah, tu yang effect teruk.


In response to that and plus plus saya tak nak membazir sebab pencuci muka dia banyak lagi tak guna, nak tunggu expired jer, so saya pergi kat watson cari beauty consultant tanya cara-cara nak apply produk bio-essence ni macam mana.


Okay, here we go! Kalau korang determine sangat nak guna produk bird's nest ni, kena beli satu set. Satu set lengkap ada;
Nuti-Collagen & Whitening CleanserNutri-Collagen & Whitening AdvancerNutri-Collagen & Whitening EssenceNutri-Collagen & Whitening Cream
At first, prejudice jugak nak beli sebab kat situ semua mention whi…

Review; Bio-essence Bird's Nest Nutri Collagen & Virgin Coconut Oil

Bagus sangat ke produk yang ada bird's nest ni? Bila tengok Fazura kat TV jadi duta produk Nutox yang ada bird's nest content, terus nak try. Tapi saya try produk bio essence, harga nya mak ai, mahal la RM 24.80. Kalau guna safi balqis baru RM 10 je. Biasalah orang cakap lagi mahal lagi bagus bukan?

Bio Essence Bird's Nest Nutri Collagen
Nama kemain hebat lagi tu. Ada sarang burung la, ada collagen la. Mesti double triple dia punya action kan. Tak sabar nak tengok hasil nya.

Lepas dua minggu try pakai pencuci muka Bio essence tu, rasa nak menangis woo. Jerawat naik berlambak-lambak especially kat dahi. So scary! Penuh dahi bagai tak cukup ruang. Owh, inikah penangan sarang burung? Terus terbayang, macam mana nak bagus sarang burung ni, burung duk berak  kat dalam tu, orang pergi buat research kata bagus. Ptuiiiii..hahaha

Sebenarnya nak tunggu sebulan pakai sebab nak tengok hasil produk  ni kan. Manalah tahu dia nak elokkan muka, tu yang timbul berlambak-lambak jerawat as a pe…