Sunday, May 8, 2011

Hei cantik luar cantik dalam dengar sini....

Oh rajin la sangat nak update pepagi buta. Baru lepas sahur, hari ni nak puasa. Sambil tunggu Subuh, jenguk belog dulu. Macam ni la budak zaman sekarang bukan nak pegi mengaji dulu ke. Haish!!

Gigih duk google gambar perempuan cantik last sekali amik yang cartoon ni T T

Mood: Pening kepala sebab produk-produk yang saya pakai semua dah nak habis. Pandai pula bajet nak habis pada masa yang sama. Walaupun harga RM 10 pun tak mampu beli kalau duit dah takde sobbies


Safi Balqis Perfect 10 + masker Sendayu Tinggi + Toner Kulit Sensitif De' Wajah + Bio Oil + Krim Malam De' Wajah


Combination of these things makes u pening kepala sebab tak tahu yang mana yang betol-betol memberi kesan. Bila produk dah habis and pada masa yang sama sedar diri ini masih lagi menganggur, please tell me, yang mana satu harus kita stop penggunaannya? Nak beli semua enggak cukup duit dong. Susah okay sebab semuanya sayang nak tinggal. Kalau tolak toner, eeeee sayang. Nak tinggalkan bio oil, eeeee sayang  wooo walaupun takde effect sangat. Haish, semua sayang ni. Macam mana??


At last, I conclude that biasala manusia kan suka nak buat eksperimentasi sampai rabak kulit muka baru nak berhenti. Semua nak cantik padahal nak cantik tu bukan nya kat muka semata-mata. Yang penting hati suci bersih jauh hasad dengki, marah, perangai elok terus terpancar seri kecantikan tu bukan? 


Harus cantik dalaman dulu baru pentingkan kecantikan luaran. Bukan kah itu satu terapi paling berkesan?


Nak cantik dalam luar harus sematkan ini dalam hati.

Ok till then, bye.


SELAMAT HARI IBU.


Notes: Sambil layan lagu Senyum by Najwa
Senyum.......
Oooo kacak luar kacak dalam kacak dengar sini
Kalau saya senyum 
Awak mesti senyum sekali
Kalau kita senyum
Semua orang berjangkit
Kalau semua orang senyum
Dunia tiada penyakit



8 comments:

.::: mr IQ :::. said...

cantik dalaman, luaran isyaAllah cantik, Akhlak pun akan cantik..
(tpm cantik itu buka matlamat utama)

.m y z. said...

wah banyaknya pakai produk. hee~ ziema pakai safi je ;)

mar yanie said...

mrIQ..betol..bukan cantik semata-mata yg harus dikejar...:)


ziema..i kalau tak buat eksperimentasi mmg tak bley..pastu nk setia pada 1 produk pun susah..salu tukar2..heeeee

YAT said...

bio oil tu tolak tepi dlu. xde kesan sgt pon. haha. oh ak pon nak ganti posa deh.. asyik nnt2 jek..

slmt bposa n slmt ari ibu utk ko! ;p

.m y z. said...

haha dulu ziema selalu tukar2 jugak tapi since gune safi ni muka jd ok, so setia pd yg 1 ni je lah. hehe. pencuci muka, toner, masker sume ziema tak pakai. just pakai krim safi and pelembap kalau keluar rumah. hee~

mar yanie said...

Yat..aku sayang nk tolak tepi bio oil..tp mmg aku dgr kalau nak tgk kesan bio oil kne setia selama 2 tahon..Ko mampu nak tunggu 2 tahun???? hahahahahahaha

Puasa weh!! dah nk sampai bulan ramadhan ni!

mar yanie said...

ziema..kalau dah jumpe yg sesuai dgn muka kita, maintain je yg tu.. x yah susah2 pikir kan..:)

Ray ban Malaysia said...

Banyaknya produck dia guna =)